Hoogeveense horeca en winkels zoeken helden

Hoogeveen - Het zijn rare en onzekere tijden. Het openbare leven lijkt tot stilstand te zijn gekomen en veel mensen zijn aan huis gebonden. Ondertussen hebben mensen ook af en toe iets nodig uit de winkel, net als voor de crisis.

De ondernemers worden hard geraakt: inkomsten kelderen en uitgaven gaan onverminderd door. Daarom roepen ze op om hen te steunen, door eerst te proberen bij een winkel uit de buurt of die kan leveren wat je zoekt.

Creatief

Nood maakt creatief, zeker ondernemers. De horeca en winkeliers hebben hun dienstverlening aangepast op de situatie, zodat mensen uit Hoogeveen toch hun boodschap in huis kunnen krijgen en ondernemers een beetje inkomsten genereren. Een greep uit de dienstverlening: bestellingen afhalen, bezorgen of verzenden, een winkel bezoeken op (privé)afspraak, personal shopping met video of foto’s, de ondernemer komt met zijn producten of diensten aan huis of een speciale voucher die mensen nu voordelig kunnen kopen en later tegen een hogere waarde kunnen inleveren. Marketing Hoogeveen verzamelt de initiatieven op www.hihoogeveen.nl/hoogeveenbezorgt. Een aantal ondernemers heeft een eigen webshop, daarnaast is er www.hgvonline.nl.

De winkels zijn gewoon open en mensen zonder gezondheidsklachten zijn van harte welkom. De ondernemers hanteren zorgvuldig minimaal de maatregelen van het RIVM om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Niet helemaal fit? Blijf thuis! Vraag een kennis om hulp met de boodschap. Sommige winkels passen hun openingstijden aan, kijk op de website van de ondernemer voor de meest actuele tijden voor je vertrekt.

Hoogeveense held?

Ondernemers en marketing Hoogeveen vragen de inwoners van Hoogeveen: „Print het vignet, plak het op het raam en laat zien dat je hart voor Hoogeveen hebt!”