Hoogeveense Uitdaging strijdt met BuddyLink tegen eenzaamheidvirus

Hoogeveen - De Hoogeveense Uitdaging is BuddyLink gestart. Een initiatief dat de strijd aan gaat met het eenzaamheidsvirus.

De coronacrisis treft de kwetsbaren onder ons extra hard en door alle maatregelen raken zij sneller in een sociaal isolement. Zeker nu de mensen woonachtig binnen verpleeg- en verzorgingshuizen geen bezoek meer mogen ontvangen. Sporten, bingo in het buurthuis, een avondje kaarten, reizen met het openbaar vervoer; voorlopig zit het er even niet meer in. De maatschappij ligt bijna op z’n gat. Ook voor mensen die nog relatief jong, fit en gezond zijn. De sportclub is dicht, het weekendje weg is geannuleerd, feestjes gaan niet door en voorlopig is het niet mogelijk om uit eten te gaan.

Telefonische babbel

‘Het coronavirus kunnen we niet stoppen, maar het eenzaamheidvirus wel’, sprak koning Willem-Alexander. De Hoogeveene Uitdagding roept daarom iedereen op zich aan te melden als online buddy bij BuddyLink om de komende weken regelmatig contact te hebben met een stadsgenoot die dreigt te vereenzamen. Geen ‘live’ bezoek maar een telefonische babbel om in contact te blijven. „Deel je kracht en laat zien: in Hoogeveen zijn we er voor elkaar”, aldus Monique Huizenga van de Hoogeveense Uitdaging.

Kijk voor meer informatie en/of aanmelding op www.hoogeveenseuitdaging.nl.