Twee medewerkers met corona zijn wel aan het werk geweest in ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen

Emmen / Hoogeveen - Twee van de vijf medewerkers van de Treant-ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen die positief zijn getest op het coronavirus zijn wel in contact geweest met collega’s van hun ziekenhuisafdelingen.

Dat blijkt uit een mail die door een deskundige van infectiepreventie aan de betrokken ziekenhuismedewerkers is gestuurd.

Woordvoerder Lars Wormgoor bevestigt dinsdag na lang aandringen dat twee ziekenhuismedewerkers bij wie corona is vastgesteld ‘een korte periode’ op het werk zijn geweest. Maandag meldde hij nog dat ze niet in het ziekenhuis zijn geweest op het moment dat ze mogelijk besmet waren.

Misverstand

,,Dat blijkt een misverstand. Ik heb aan de collega van infectiepreventie gevraagd of de betreffende collega’s contact hebben gehad met patiënten. Dat staat nog steeds. De twee medewerkers hebben geen contact gehad met patiënten, maar uit navraag blijkt dat ze wel op het werk waren.”

Uit een test is gebleken dat vijf medewerkers van Treant zijn besmet met het coronavirus. Drie van hen zijn direct na hun vakantie ziek geworden, zegt Wormgoor, en zijn niet op het werk geweest. De andere twee dus wel. Het gaat om een medewerker van het ziekenhuis Bethesda en een medewerker van het Scheper Ziekenhuis in Hoogeveen. Op welke afdelingen zij werken, wil de woordvoerder niet zeggen.

Twee weken lang koorts opmeten

Uit de mail van infectiepreventie blijkt dat een aantal medewerkers van een afdeling van het ziekenhuis in Emmen waarschijnlijk tussen 9 en 11 maart in contact is geweest met een besmette collega. Ze worden verzocht twee keer per dag hun temperatuur op te meten voor een periode van twee weken. Als ze klachten krijgen van niezen en of hoesten of koorts moeten ze thuis blijven en contact opnemen met infectiepreventie voor het afnemen van kweken.

Voor zover nu bekend zijn er geen nieuwe besmettingen van medewerkers in de Treant-ziekenhuizen gemeld. Woordvoerder Wormgoor zegt dat daarom patiënten geen risico lopen. ,,Het heeft daarom ook geen gevolgen voor de toegang tot onze zorg. Alle afdelingen kunnen gewoon open blijven.”

Geen coronapatiënten in Drentse ziekenhuizen

Treant maakte dinsdag bekend dat ze de zorg voor coronapatiënten in Emmen gaan concentreren. Er is in Emmen sinds dinsdag een coronapatiënt opgenomen.