Treant-personeel besmet met corona, maar niet op het werk geweest

Hoogeveen - Enkele medewerkers van Treant zitten thuis met corona. Dat heeft woordvoerder Lars Wormgoor maandagmiddag bevestigd. De zorggroep is erg terughoudend met mededelingen.

,,In verband met privacy doen we alleen mededelingen daarover als het de (toegang tot) zorg raakt. Dat is nu nog niet zo. Er is geen sprake van contact geweest dat geleid kan hebben tot verdere besmetting. Mensen hier zijn professionals en handelen volgens protocol. We hebben nog geen coronabesmettingen in Treant.”

Niet vreemd

Exacte aantallen brengt Treant niet naar buiten gebracht en ook niet of dat zij normaal in de ouderenzorg of de ziekenhuiszorg werkzaam zijn. „Het zijn er echt maar een paar en dat is niet vreemd op 6.000 medewerkers”, zegt Wormgoor.

Niet op werk verschenen

In Hoogeveen zong al een paar dagen het verhaal rond dat er ziekenhuispersoneel besmet is. In ieder geval is een van de getroffen personen de Hoogeveense, waarbij besmetting als eerste werd geconstateerd, op 12 maart. Zij is (volgens meerdere bronnen) werkzaam op de polikliniek, maar is bij terugkomst van vakantie nooit naar haar werk gegaan. Vandaar dat Treant hier eerder niet over berichtte.