Saar aan Huis maakt langer thuis wonen mogelijk

Hoogeveen - Met ingang van 1 maart is de vestiging van Saar aan Huis voor de regio Hoogeveen van start gegaan. Saar aan Huis verzorgt aanvullende mantelzorg aan ouderen, maar ook aan anderen die (tijdelijk) aandacht nodig hebben.

Bij Saar aan Huis kan men terecht voor allerlei andere vormen van ondersteuning zoals licht huishoudelijk werk, gezamenlijk koken, persoonlijke verzorging en begeleiding bij doktersbezoek. Saar aan Huis levert geen medische zorg.

Saar aan Huis is een landelijke organisatie met een regionaal karakter. Inmiddels zijn er ruim 35 vestigingen verspreid over het land.

Samenbrengen vraag en Saar

Vestigingsmanagers Conny Rietema en Bob Assenberg verzorgen vanuit Dwingeloo het gebied waaronder de gemeenten Meppel, Staphorst, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden en Westervelde. Zij vertellen: „Belangrijkste taak is het samenbrengen van de vraag van de cliënt met een passende Saar; een Saar snapt wat nodig is. De werkzaamheden kunnen zijn samen boodschappen doen en koken tot mee gaan naar de huisarts of gewoon een spelletje spelen. De Saars zijn zorgvuldig geselecteerd, hebben ruime levenservaring en doen de dienstverlening vanuit het hart.” Conny Rietema en Bob Assenberg zorgen telkens voor een Saar die past bij de cliënt en gaan daarom met beiden vooraf in gesprek. Daarmee is helder wat cliënt en Saar van elkaar kunnen verwachten en elkaar kunnen bieden.

Vrijwel geen wachttijd

Conny en Bob hebben zowel ervaring in mantelzorg als in dienstverlening en werving en selectie. Die ervaring maakt dat zij snel zicht hebben welke Saar in welke situatie past. Daarmee is er vrijwel geen wachttijd als een cliënt zich meldt en kan een Saar, na een introductie, snel bij de cliënt aan de slag.

Saar aan Huis biedt particuliere hulp waarbij het tarief vanaf 23 euro per uur is inclusief BTW. Besteding vanuit een PGB behoort (ook) tot de mogelijkheden.

Bel voor meer informatie over Saar aan Huis tel. 0522-215033.