Flexibel Opleidingen biedt breed cursusaanbod voor alle sectoren

Hoogeveen - Flexibel Opleidingen uit Hoogeveen biedt sinds twee jaar professionele opleidingen aan werkend Nederland.

Het bedrijf ontstond als uitbreiding op Flexibel Transport. Een bedrijf dat volledig door vrouwen wordt gerund en zoals de naam al zegt, zich focust op de transportsector.

In aanvulling op haar uitzendbureau voor chauffeurs, Flexibel Transport, kwam eigenaresse Mieke Prins in 2018 met de opleidingstak. Diverse opleidingen toegespitst op de transportsector zitten in de portefeuille van Flexibel Opleidingen. Zo kunnen chauffeurs terecht voor Code 95, NIWO, ADR, gebruik van een digitale tachograaf, pluimveetransport en geconditioneerd vervoer.

Meer te bieden

Maar Flexibel heeft nog veel meer te bieden. „Werknemers en ook werkgevers vanuit iedere sector kunnen bij ons terecht voor zowel BHV-cursussen als VCA en ook reanimatietrainingen”, legt coördinator opleidingen Yvonne Visser uit. VCA wordt door vrijwel alle aannemers in de bouwsector verplicht gesteld. Cursisten leren in 1 dag allerlei facetten van veilig werken op de bouwplaats. Denk aan het juist gebruik van gereedschappen, beschermingsmiddelen, gevaarlijke stoffen, wet- en regelgeving, explosie en brand, ongevallen en noodsituaties. „In twaalf hoofdstukken schotelen we de cursisten de stof voor. De dag wordt afgesloten met een centraal examen en ervaring wijst uit dat wanneer je goed oplet in de les, doorgaans meteen slaagt voor het examen.”

Ontruimingen, branden blussen en reanimeren

Op iedere werkplek in Nederland dienen BHV’ers, oftewel bedrijfshulpverleners aanwezig te zijn. Ook deze opleiding wordt door Flexibel Opleidingen verzorgd. In een dag leert de cursist hoe te handelen in geval van incidenten en ongevallen. Denk hierbij aan het omgaan met brandblussers en de verschillen daarin, het verbinden van wonden, reanimatie, de werking van de AED, ontruimingen en het verlenen van eerste hulp bij ongevallen. Ook deze dag wordt afgesloten met een toets. Jaarlijks komen de cursisten terug voor een herhaling.

Ook voor de particulieren verzorgt Flexibel Opleidingen EHBO- en reanimatiecursussen. „Zo hebben we op 22 april een reanimatie-avond in de agenda staan. In 3,5 uur leren deelnemers handmatig reanimeren en omgaan met een AED. Hiervoor zijn nog een aantal plekken beschikbaar”, aldus Yvonne.

Belangstellenden kunnen zich dus aanmelden voor deze avond. Voor meer informatie kijk op www.flexibelopleidingen.nl. Op de site is tevens een agenda te vinden met daarin het ingeplande cursusaanbod.