Flexibel Opleidingen biedt breed cursusaanbod voor alle sectoren

Aangeboden door: Flexibel

Flexibel Opleidingen uit Hoogeveen (aan de Stephensonstraat 55A) biedt sinds twee jaar professionele opleidingen aan werkend Nederland, waaronder VCA, BHV en code 95. Het bedrijf ontstond als uitbreiding op Flexibel Transport. Een bedrijf dat volledig door vrouwen wordt gerund en zoals de naam al zegt, zich focust op de transportsector.

Breed aanbod voor alle sectoren

In aanvulling op haar uitzendbureau voor chauffeurs Flexibel Transport, kwam eigenaresse Mieke Prins in met 2018 de opleidingstak. Diverse opleidingen toegespitst op de transportsector zitten in de portefeuille van Flexibel Opleidingen. Zo kunnen chauffeurs terecht voor Code 95, NIWO, ADR, gebruik van een digitale tachograaf, pluimveetransport en geconditioneerd vervoer (HACCP).

Maar Flexibel heeft nog veel meer te bieden. “Werknemers en ook werkgevers vanuit iedere sector kunnen bij ons terecht voor zowel BHV- cursussen als VCA en ook reanimatietrainingen”, legt coördinator opleidingen Yvonne Visser uit. VCA wordt door vrijwel alle aannemers in de bouwsector verplicht gesteld. Cursisten leren in 1 dag allerlei facetten van veilig werken op de bouwplaats. Denk aan het juist gebruik van gereedschappen, beschermingsmiddelen, gevaarlijke stoffen, wet- en regelgeving, explosie en brand, ongevallen en noodsituaties. “In twaalf hoofdstukken leren we de cursisten de stof. De dag wordt afgesloten met een centraal examen en bij het behalen van het examen ontvang de cursist een officieel diploma”. 

Ontruimingen, branden blussen en reanimeren

Op iedere werkplek in Nederland dienen BHV-ers, oftewel bedrijfshulpverleners aanwezig te zijn. Ook deze opleiding wordt door Flexibel Opleidingen b.v. verzorgd. In een dag leert de cursist hoe te handelen in geval van incidenten en ongevallen. Denk hierbij aan het omgaan met brandblussers en de verschillen daarin, het verbinden van wonden, reanimatie, de werking van de AED, ontruimingen en het verlenen van eerste hulp bij ongevallen. Jaarlijks komen de cursisten terug voor een herhalingscursus.

Ook voor particulieren verzorgt Flexibel Opleidingen EHBO en reanimatiecursussen. “Zo hebben we op 22 april een reanimatie-avond op de agenda staan. Op deze avond word je geleerd hoe je moet omgaan met een AED en leer je reanimeren. Aan het eind van de avond ga je naar huis met een erkend NRR certificaat. Hiervoor zijn nog een aantal plekken beschikbaar”, aldus Yvonne. 

Belangstellenden kunnen zich dus aanmelden voor deze avond. Voor meer info kijk op www.flexibelopleidingen.nl
Op de site is tevens een overzichtelijke agenda te vinden met daarin het ingeplande cursusaanbod. 

Voor meer informatie over het uitzendbureau zie www.flexibeltransport.nl