Turnster Joëlle Otten pakt brons en gaat naar halve finale

Volendam / Hollandscheveld - In Volendam heeft turnster Joëlle Otten, actief namens Gym4all uit Hollandscheveld, zich geplaatst voor de halve finalewedstrijd van turnbond KNGU.

Otten (8) is actief op het niveau instap N2. Dat is het op één na hoogste niveau in haar leeftijdscategorie. Met een eerste plaats op de twee noordelijke kampioenschappen in december en januari, had ze zich geplaatst voor deze kwartfinale.

Sterke oefeningen

In Volendam stond ze al vroeg klaar voor het onderdeel sprong. De jury beloonde haar sprongen met 13.284 punten. Op brug liet Joëlle nette oefening zien. Ze kreeg daarvoor 11.900 punten.

Op het onderdeel balk liet ze een ijzersterke oefening zien. Ze kreeg een score van 12.967. In het tussenklassement stond ze na drie toestellen derde en begon het spannend te worden. Op het laatste onderdeel, vloer, is ze erg sterk. Maar ook haar concurrenten scoorden hoog op dit onderdeel. Joëlle maakte mooie boogjes achterover en ook de acrobatische series verliepen goed. De jury waardeerde dit met 13.167.

Spanning

Toen was het afwachten op de uitslag. Uiteindelijk kon ze toch net haar derde positie vasthouden en de bronzen medaille mee naar huis nemen. Naast het behalen van het podium heeft Joëll Otten zich geplaatst voor de halve finale op 18 april, die in Dalen plaatsvindt.