HHV wint ruim door flitsende start

Hollandscheveld HHV was de nummer twee voor deze wedstrijd en kon in dit rechtstreekse duel een gat creëren tussen nummer één en nummer drie.

Voor HHV begonnen Richard Botter, Corneel Kikkert, Sanne Schiphof en Janique Zomer in de aanval. In de verdediging begonnen Jarno Hein, Stef Zwartscholten, Mandy Schuring en Birgit Strijker.

Om 16.45 floot de scheids de wedstrijd van start. Direct na het start signaal was het Richard die 100 procent scoorde. De eerste 2 goals zaten en zette HHV op een voorsprong: 2-0. Hier liet het team het niet bij. HHV stond in de eerste minuten voor met 4-0. Rodenburg scoorde hier en daar een paar punten, maar kon niet op tegen het sterke spel van HHV. Corneel maakt onverwachts een scherpe actie en liep zijn tegenstander voorbij, 7-3. Na het wisselen van functie werd er direct weer tegen gescoord.

Doorloopbal

HHV speelde slim samen en konden schot na schot afronden. De score veranderde dan ook al snel naar 14-8, waardoor de tegenstanders geneigd waren een time out aan te vragen. Er veranderde hierna niet veel voor het team, HHV kreeg zelfs een stip mee die netjes werd gescoord. Vlak voor de rust liep Mandy haar dame voorbij en scoorde een doorloopbal.

HHV kon met opgeheven hoofd de rust in gaan. Ze waren uitgelopen tot 16-9. In de rust gaf coach Rick Duinkerken aan dat ze als team scherper in de verdediging moesten zijn, omdat ze Rodenburg teveel kansen gaven om terug in de wedstrijd te komen. Op die maakte HHV het zichzelf onnodig moeilijk.

Gelijk na rust was het Rodenburg die de score opende en het verschil probeerde te verkleinen. Jarno kreeg een afstandsschot te verduren, wat de score 15-8 maakte. Door een iets aangepaste verdediging stijl van Rodenburg moest HHV in het eerste deel van de tweede helft zoeken naar het juiste spel en werd het verschil al snel verder vergroot tot 19-11. Rodenburg gaf nog niet op en wist wat afstandsschoten te scoren, 20-15. Nadat Mandy een vrije bal meekreeg ronde Jarno deze netjes af.

Verzorgde aanvallen

Aan beide kanten vielen veel doelpunten en vroeg Rick een Time Out aan toen de stand stond op 23-18. Met nog 15 minuten te gaan begon de slotfase van de wedstrijd. Hier wist HHV het hoofd koel te houden en met goed verzorgde aanvallen kon de formatie van cappendijk de eindstand van 31-23 op het scorebord zetten en de tweede plek behouden.

Ook het tweede won van Rodenburg en dus bleven de punten in Hollandscheveld. Volgende week staat de derby op het spel en mag het team zich gaan focussen op Thrianta in Hoogeveen.