Heren Olhaco boeken zwaar bevochten zege op Apollo 8

Hoogeveen De heren van Olhaco hebben na een lange volleyballoze periode de competitie hervat met een moeizame 3-2 overwinning op nummer negen Apollo 8. Daarmee nam Olhaco wel revanche voor de 3-2 nederlaag in Borne, maar de zege kwam toch moeizamer tot stand dan wellicht vooraf gedacht. In de eerste en derde set speelde Olhaco niet haar bekende spelletje, waardoor laagvlieger Apollo 8 twee punten kon pakken. De setstanden waren 22-25, 25-16, 21-25, 25-18 en 15-10.

Trainer Menno Volkerink was afwezig in verband met een skivakantie en speler Jheffry Albertoe was zijn vervanger. Hij begon de wedstrijd met Bert Bril, Ruben Brouwer, Jitte Tavenier, Jorick Strijker, Rens Meijer, Sander Kemperman en libero Steffen Onvlee. De thuisclub wilde Apollo 8, dat de afgelopen tijd veel blessures kende, overrompelen, maar dat lukte niet. De servicedruk van de thuisclub liet wat te wensen over, zodat de gasten gelijke tred konden houden tot 20-20. Een onnodige opstellingsfout leidde een dramatische slotfase voor Olhaco in, want daarna ging alles mis en won Apollo 8 met 22-25.

Olhaco zet orde op zaken

In de tweede set zette een sterk Olhaco weer orde op zaken door een overtuigende set. Aanvallend was Olhaco beter, waardoor Apollo 8 geen moment onder de druk vandaan kon komen. De oppermachtige thuisclub won de tweede set duidelijk met 25-16. Wie had gedacht dat Olhaco dat hoge niveau kon voortzetten in de derde set kwam bedrogen uit. Tot 18-18 ging de strijd gelijk op, waarna Albertoe drie wissels toepaste. Alex Dijkstra, Jarno van Timmeren en Arnold Neef kwamen in de plaats van Jorick Strijker, Bert Bril en Ruben Brouwer. Die wissels sorteerden niet het gewenste resultaat, want Olhaco beging teveel fouten, waardoor het Apollo 8 aan een verrassende 21-25 setwinst hielp.

Dat was een fikse tegenvaller voor de nummer drie, die nog aspiraties op de titel had. Het pleitte voor de thuisclub dat het in de vierde set de draad van de tweede set weer oppakte en een vijfde set afdwong om toch de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. Ook in de vijfde set kwam Olhaco eigenlijk geen moment meer in de problemen en won de wedstrijd met 3-2.

Tevreden na overwinning

Achteraf heerste er tevredenheid over de overwinning, maar de drie punten waren iets te weinig om bij winst van het inhaalduel nummer twee Sudosa-Desto te passeren. De achterstand op de Assenaren bedraagt nu zes punten met een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag wacht een zware opgave in de uitwedstrijd tegen nummer vier VoCASA 2 in Nijmegen.

Olhaco-Apollo 8 3-2 (22-25, 25-16, 21-25, 25-18, 15-10).

Reinier de Boer