Puntendeling VVAK

Steenwijk VVAK heeft in de uitwedstrijd tegen Steenwijker Boys de ongeslagen status na de winterstop weten te handhaven. Beide teams wisten het net niet te vinden zodat er na exact negentig minuten een eindstand van 0-0 op het scorebord prijkte.

Steenwijker Boys speelt zijn thuiswedstijden om 17.00 uur. Dus voor de vele aanwezige supporters van VVAK werd er op een ongebruikelijk tijdstip afgetrapt op het kunstgras van de Boys. De beginfase was duidelijk voor de gasten en VVAK werd terug gedrongen op de eigen helft. Maar liefst vier hoekschoppen moesten de bezoekers toestaan met gelukkig geen doelrijpe kansen. Het eerste wapenfeit van VVAK was een aanval over meerdere schijven met als eindstation Sander Kikkert die echter ruim over de goal schoot. Aan de andere kant was Nico Drent die zijn schot ook ruim over de goal van Tim Stille zag gaan. Na een kwartier spelen kwam VVAK goed weg. De rappe Nick Schokker werd de diepte ingestuurd en dacht de 1-0 te scoren maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Bij beide teams was er sprake van veelvuldig balverlies en dit kwam het spel niet ten goede. Halverwege de eerste helft was er een vrije trap genomen door Erik Sieders die aanvoerder Peter van de Vegt rakelings over de goal kopte. Ook kort hierna werd een corner van Robbin Zomer door van de Vegt niet verzilverd. Beide teams zochten de thee op met de bekende brilstand.

VVAK aanvallend in de tweede helft

Het eerste kwartier in de tweede helft was er bar weinig te genieten voor de beide doelen. Vanaf de 60e minuut werden de gasten steeds meer terug gedrongen op hun eigen helft en was het VVAK die op zoek ging naar de openingstreffer. Met name de actieve Joran Botter kon vanaf rechts vaak opstomen, maar zijn voorzetten werden door de spitsen van VVAK onnauwkeurig verwerkt of werden een prooi voor keeper Lennard Borgmeijer. De ingevallen Gerjan Kamphuis gaf een sublieme pass op Sander Kikkert die echter jammerlijk in de handen van de keeper schoot. Ook pegels van Marc Padding en Dylan Meinen werden onschadelijk gemaakt door Borgmeijer. In de slotminuten een enorme kans voor Erik Sieders. Hij werd prima vrij gespeeld en ging alleen op de keeper af, echter tot ieders ontsteltenis schoot hij net naast de goal. Zo eindigde deze wedstrijd in een doelpuntloos, en voor VVAK teleurstellend gelijkspel.

Man van de wedstrijd: Joran Botter

Henk Timmerman

Opstelling VVAK: Tim Stille, Peter van de Vegt, Remco Benjamins, Gerben Mennink, Joran Botter, Sander Kikkert, Dylan Meinen, Robbin Zomer(75 Melvin Benjamins), Marc Padding (75 Marco Jonkman), Dijon Bruins(68 Gerjan Kamphuis) en Erik Sieders.