VCG simpel langs VEV

Geesbrug De mannen van Berry Beuker moesten het zaterdag opnemen tegen laagvlieger VEV uit Klazienaveen Noord. Beuker kon weer beschikken over Stefan Hugen en Jary Moman die na een tijd blessureleed weer bij de selectie zaten. VEV dat dit seizoen, door personele problemen, zeer matig presteert had ook niets in de melk te brokkelen.

VCG had direct de overhand in de wedstrijd, en creëerde een aantal goede kansen maar de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan. In de 30e minnut begon Jan Benjamins aan een mooie solo hij stuurde een aabtal verdedigers het bos in en legde de bal terug, er was niemand om de aanval af te ronden. De eerste helft bestond vooral uit het missen van kansen. VEV kwam bijna niet in het stuk voor, een enkele keer kwamen de mannen van Harry Schepers voor het doel van Youri Smit maar tot echt gevaar leidde dit niet.

In de tweede helft was het spelbeeld niet heel veel anders, na een kwartier besloot Beuker te wisselen, Stefan Hugen en Jary Moman vervingen Justin Scholing en Justin Feddema, Moman bleek een gouden greep te zijn want de rappe rechtsback kwam mee op en tikte de bevrijdende 1-0 achter doelman Mulder. Ook topscorer Sander van Veen, gaf doelman Mulder het nakijken, in de 73e minuut schoot hij de bal feilloos binnen (0-2). VEV liet het tegen het einde lopen en in de 86e minuut mocht Dinand Post, na een vlotte aanval de 3-0 binnen tikken. Van Veen had het slotakkoord. Doelman Mulder verkeek zich volledig op de inzet en zag de bal in het doel rollen, waarmee de eindstand op 4-0 kwam. De euforie na de winst was in de kleedkamer snel verdwenen, trainer Beuker gaf aan dat hij na dit seizoen de club zal verlaten, de reden van het vertrek van Beuker is een verschil in ambitie en visie van club en trainer.

Volgende week speelt VCG een uitwedstrijd tegen SETA uit Musselkanaal, de wedstrijd begint om 14.30 uur.

Man van de wedstrijd: Sander van Veen

Gerjan Spallink