De Klenckeruiters in Oosterhesselen opent outdoorseizoen met kringconcours

PSV De Klenckeruiters organiseert op zaterdag 4 april het kringconcours. Dit is voor de paardensportvereniging uit Oosterhesselen het eerste outdoor-evenement van het seizoen.

Het kringconcours is opengesteld voor leden van de Kring Zuidoost-Drenthe. Dat betekent dat alle ruiters en amazones van pony- en paardensportverenigingen uit de regio aan dit hippisch evenement deel kunnen nemen.

Vanaf 9.00 uur kan er worden gestart in de klasse B-L-M en Z-dressuur. Om 10.00 uur start het springen en vanaf 13.00 uur is het de beurt aan de paardenruiters. Ook staat de officiële rubriek BB-springen op het programma. De verwachting is dat er dit jaar in totaal ruim 300 starts zullen zijn.

Oefenparcours

Het kringconcours is uitgegroeid tot een omvangrijk evenement. De Klenckeruiters verwelkomt tussen de 100 en 150 ruiters en amazones. De hindernissen zullen na het kringconcours intact blijven en belangstellenden kunnen het als oefenparcours gebruiken. Dit alles tegen een vergoeding van 5 euro. Dankzij de inzet van de vrijwilligers ligt het terrein er weer keurig bij. De toegang van het kringconcours is gratis.