Hollandscheveld speelt opnieuw belangrijk duel

Hoogeveen - Opnieuw staat er geen volledig voetbalprogramma gepland komend weekend. Slechts zes regioclubs komen in actie. HZVV ontvangt Flevo Boys en Hoogeveen is gastheer van Alphense Boys. Hollandscheveld speelt een belangrijk duel tegen SCD ’83.

Zaterdag

Hoofdklasse B: HZVV won drie van de vijf gespeelde duels in 2020, waardoor het steeg naar een knappe vijfde plaats. Handhaving is nog niet helemaal definitief, maar men gaat er vanuit dat men zich daar geen zorgen meer over hoeft te maken. Nummer dertien Flevo Boys komt op bezoek, dat de laatste weken goed in vorm is. De gasten zijn de laatste vier wedstrijden ongeslagen, waarvan er drie gelijk gespeeld werden. De ploeg bereikte ook de laatste zestien van het bekertoernooi door een 1-7 zege bij Renado. In Emmeloord liet HZVV in blessuretijd een 0-1 voorsprong glippen en dat wil het graag rechtzetten. De ploeg liet zien goed in vorm te zijn, want in een oefenduel werd Alcides met 6-2 verslagen.

3D: Hollandscheveld boekte na negen keer niet tot winst te zijn gekomen, een uiterst belangrijke 3-1 zege op Fit Boys. Hollandscheveld staat twaalfde, waar het vanaf wil. Nummer negen SCD ’83 komt op bezoek. Deze ploeg heeft drie punten meer. SCD speelde dit jaar drie duels. Het won een keer, verloor een keer en speelde een keer gelijk. In Dedemsvaart werd het 1-1, maar Hollandscheveld heeft eigenlijk een zege nodig om de veilige middenmoot te kunnen bereiken. ZZVV is goed bezig, want het is al negen keer ongeslagen. De ploeg van trainer Herman Schonewille staat vijfde. Nummer acht Lutten komt op bezoek. Met Lutten gaat het wat minder, want de ploeg van de Hoogeveense trainer Jaap Scholing verloor haar laatste twee duels. Lutten won wel een oefenduel met 6-1 van Raptim. In Lutten werd het 2-2.

Zondag

Hoofdklasse A: Hoogeveen liet dure punten liggen bij middenmoter Velsen (0-0). Zondag komt nummer zes Alphense Boys op bezoek. Daar heeft Hoogeveen nog een appeltje mee te schillen, want op de eerste wedstrijddag verloor Hoogeveen in Alpen aan den Rijn met maar liefst 3-0. Alphense Boys speelde dit jaar vier duels, waarvan het twee verloor. Het won wel met 8-1 van MSC en speelde een keer gelijk. Hoogeveen heeft twee gelijke spelen achter de rug en is eigenlijk weer aan een zege toe. Dat lijkt mogelijk. Op woensdag 4 maart speelt Hoogeveen in de vijfde knock out ronde van het bekertoernooi in Haren tegen Be Quick 1887 zaterdag.

2K: De Drentse streekderby Zuidwolde-Beilen staat zondag op het programma. Zuidwolde aast op revanche, want in Beilen ging de wedstrijd met 1-0 verloren. Zuidwolde speelde dit jaar nog maar twee keer. Bij DTD werd met 1-2 gewonnen, maar thuis tegen Frisia leverde een 2-4 nederlaag op. Beilen speelde dit jaar ook maar twee duels en speelde beide gelijk tegen Heerde en Veno. Deze week verloor Beilen in een oefenduel met 2-4 van derdeklasser HOC. Voor de gemoedsrust van Zuidwolde zou een zege zeer welkom zijn.

3C: Hodo staat voor een zeer zware opgave, want de hekkensluiter gaat op bezoek bij koploper Musselkanaal. De koloper speelde dit jaar twee keer. Het speelde met 4-4 gelijk tegen Erica en won met 1-0 van Weerdinge. Hodo speelde dit jaar nog maar een keer. Tegen Bellingwolde werd het 2-2. Hodo speelde onlangs een oefenwedstrijd tegen Wijster met 0-0 gelijk. Hodo zal tegen favoriet Musselkanaal voor een daverende stunt moeten gaan.

3D: Pesse is zondag vrij. Gisteravond speelde de ploeg van trainer John Kramer voor de beker tegen eersteklasser Hoogezand.