Wordt Jennie Nijenhuis van ZPC beste coach van Drenthe?

Hoogeveen - In het derde jaar dat de publieksverkiezing wordt gehouden op het Sportgala Drenthe wordt dit jaar de prijs uitgereikt aan de beste trainer/coach van Drenthe 2019. Iedereen kon zijn of haar trainer en coach nomineren voor de titel door een motivatie in te sturen. Jennie Nijenhuis van ZPC is genomineerd en staat in de top 3.

Er werden 35 trainers/coaches aangedragen door sportend Drenthe. Hieruit heeft de jury, bestaande uit sportjournalisten en (oud) topsporters, RTV Drenthe en een speciale Sportgala commissie, een keuze gemaakt. Dat het lastig was blijkt uit de vele gevarieerde stemmen. Jennie Nijenhuis van zwemvereniging ZPC Hoogeveen, Anja de Ridder van volleybalvereniging Wesseling/DOK uit Dwingeloo en Peter van Tarel van volleybalvereniging Sudosa-Desto in Assen behoren tot de top 3. Het aanwezige publiek mag tijdens het Sportgala Drenthe op 9 maart in Emmen live de uiteindelijke winnaar kiezen.

Jennie Nijenhuis werd naar voren geschoven om haar prestaties op landelijk en internationaal niveau binnen het zwemmen. Ze zorgt met haar inzet tijdens trainingen en wedstrijden dat haar zwemmers optimaal presteren.

Maandag 9 maart wordt de winnaar bekend.