Jongste van drie overvallers op bejaarde Beppie uit De Krim gaat in hoger beroep

De jongste van de drie plegers van de gewelddadige overval op de nu 84-jarige Beppie uit De Krim gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank.

Net als de twee medeverdachten werd de 20-jarige Lorenzo T. uit Leeuwarden dinsdag veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De rechtbank heeft gisteren desgevraagd laten weten dat T. vrijwel direct hoger beroep heeft aangetekend.

De 46-jarige overvaller Evert B. uit Hoogeveen legt zich volgens zijn advocaat Martine Lok neer bij de opgelegde gevangenisstraf. Bennie B. (44) uit Coevorden heeft nog geen beslissing genomen. Na een vonnis hebben verdachten twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

De rechtbank noemt de nietsontziende overval een ‘zeer heftig feit’ en ‘traumatisch’. De drie verdachten maakten zich schuldig aan diefstal met geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het slachtoffer werd door de Hoogeveense verdachte aangevallen met een stroomstootwapen.

Bevrijd door vriendinnen na vijftien uur

De jongste verdachte heeft de vrouw volgens de rechtbank opgesloten in de meterkast. Naar het oordeel van de rechtbank valt dat ook de verdachten uit Hoogeveen en Coevorden aan te rekenen. Het bejaarde slachtoffer werd pas na vijftien uur uit de meterkast bevrijd door vriendinnen, nadat zij niet op het wekelijkse volksdansen was verschenen.