No Name gaat in reprise in Nieuwlande

Nieuwlande No Name geeft op zaterdag 29 februari een speciaal concert in mfc De Opsteker in Nieuwlande. Het wordt een show met hoogtepunten uit het 50-jarige bestaan van de band.

Hoewel No Name in Hollandscheveld is ‘geboren’ zou je kunnen zeggen dat de band voor een flink deel is ‘getogen’ in Nieuwlande, want in de beginjaren van de band kwamen er drie bandleden uit Nieuwlande: Jan Giethoorn, Harm en Ally Benjamins.

In oktober vorig jaar trad de band op in een uitverkochte De Tamboer met een speciale jubileumshow. De reacties waren zo positief, dat werd besloten een reprise te geven in Nieuwlande. Ook voor deze avond is de belangstelling groot. Binnen een paar weken waren er al bijna 200 kaarten verkocht.

1969

No Name werd in 1969 opgericht en speelde in de afgelopen 50 jaar op tientallen bruiloften, partijen, dorps- en bedrijfsfeesten. Vijf jaar geleden stopte de band met dat soort optredens, maar bleef wel muzikaal actief met eigen muziek. Vorig jaar werd er in het kader van een tentoonstelling over Hoogeveense muziek vanaf 1965 een optreden in De Tamboer gegeven. Daar werd de kiem gelegd voor de speciale show ‘50 jaar No Name’.

Piepjong bandje

Met beeldmateriaal uit de rijke historie van de band, waaronder het allereerste filmpje van een piepjong bandje, dat werd gemaakt door clubhuisleider Dijkstra van de Dukdalf in Hoogeveen, speelt de band muziek van de eerste 50 jaar No Name. Naast de familie Ten Caat, met 4 familieleden actief in de band, zijn het oud-bandleden Jan Giethoorn, Jannes van Genne, Ruud Slot en Ipe van der Deen die met veel plezier weer meedoen. De show in Nieuwlande wordt anders dan die in De Tamboer. In het voorprogramma brengt de band Redwood Club van Fake ten Caat een halfuur eigen liedjes ten gehore. Harmonieuze nummers waarin soms de sfeer van de melodieuze popmuziek van de sixties is terug te horen, maar ook die van de moderne tijd. Teksten waarin emotie en beleving zijn te horen. Redwood Club is de ‘Next Generation’. Behalve Fake zijn ook Esther en Tamara ten Caat en bassist Reinier Simons onderdeel van de band.

No Name speelt deels in de ‘theatermodus’. Er worden beelden en geluidsfragmenten getoond en ten gehore gebracht uit de geschiedenis van de band.

Tijdens de tweede helft van de avond gaat de band weer een keer ouderwets feest maken. Met een - misschien wel ouderwets - NoName-repertoire, waarbij niemand stil kan blijven staan. Het zijn hoogtepunten uit de jaren dat de band behoorde tot de beste feestbands van het noorden.