Na schooltijd bijkomen en huiswerk maken Bij Greet

Hoogeveen - Middelbare scholieren uit Hoogeveen kunnen vanaf maart op een relaxte manier huiswerk maken en even tot rust komen. Stichting Welzijnswerk biedt komende maand deze plek, onder de naam Bij Greet, dat zit gevestigd aan de Kwikstaart 31.

Annet, schoolmaatschappelijk werker ISK, hoort geregeld verhalen dat er veel leerlingen zijn die na schooltijd geen plek hebben om rustig hun huiswerk te maken. ‘Soms is het te druk thuis, bijvoorbeeld doordat er nog broertjes en zusjes zijn. Of soms is het juist te stil in huis omdat er niemand is. Maar het kan ook zijn dat je het gewoon lastig vindt om je je te concentreren als er een PlayStation in de buurt staat’, vertelt ze.

Geen huiswerkbegeleiding

Bij Greet is bedoeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Op maandag- en donderdagmiddagen zijn zij welkom van 14.00 tot 17.00 uur. Medewerksters Annet en Dieuwertje doen de deur voor ze open. Eerst wat drinken en eten en daarna aan de slag met huiswerk. Komen de scholieren ergens niet uit, dan kunnen ze altijd om hulp vragen. ‘Maar, het is geen huiswerkbegeleiding’, vertelt Dieuwertje.

Aanmelden voor Bij Greet is niet nodig.