Psycholoog te gast in Alzheimercafé

Hoogeveen - In Het Oor in Hoogeveen vindt iedere eerste donderdag van de maand het Alzheimercafé plaats. Op donderdag 5 maart is Rosalie Cloo te gast. Zij is psycholoog en werkzaam bij Treant in Hoogeveen.

Dementie wordt gekenmerkt door onder andere veranderingen in het gedrag en het geheugen. Het is lang niet altijd duidelijk dat dit te maken heeft met dementie. Onderzoeken en een Neuro Psychologisch Onderzoek op de geheugenpoli geven vaak duidelijkheid. De psycholoog wordt vervolgens gevraagd hoe om te gaan met veranderend gedrag.

Ingrijpend

Rosalie Cloo gaat in op vragen en geeft tips hoe de naasten kunnen omgaan met de vele vragen die zich de dag door herhalen. Dementie is een ingrijpende aandoening die niet alleen de patiënt, maar ook naasten diep treft. Goede informatie en uitwisseling van ervaringen kunnen goede steun bieden.

Trefpunt

Het Alzheimer Café Hoogeveen is een trefpunt voor mensen met dementie, familie, hulpverleners en belangstellenden. Vanaf 19.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in het café. Het programma duurt tot 21.00 uur. Buurtcentrum Het Oor zit gevestigd aan de Van Goghlaan 7 in Hoogeveen.