Fons van Hamersveld exposeert collages en werkstukken

Hoogeveen - Fons van Hamersveld exposeert van 19 februari tot 8 april in de expositieruimte van De Tamboer.

Binnen deze expositie laat Fons van Hamersveld zijn gemaakte collages zien, die zijn ontstaan door beelden in lagen te combineren en die hij door elkaar heen heeft laten lopen. Alles verandert en is eindig. Het werkstuk van een tafel waarop negen blokken liggen met afbeeldingen van rotte appels, is hier een voorbeeld van. Deze appels zijn niet meer perfect, maar door de vergankelijkheid ontstaat er een soort nieuwe schoonheid.

De expositie is gratis te bekijken en geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur en tijdens voorstellingen.

Lithograaf

Fons is jaren werkzaam geweest als lithograaf in de grafische industrie. Later heeft hij als instructeur technische vaardigheden op de afdeling zeefdruk van Academie Minerva in Groningen gewerkt. Echter heeft hij altijd tijd vrij gemaakt voor zijn eigen werk en laat hij zich inspireren door de vergankelijkheid van materialen (schroot) en van de natuur. Fons zijn veel kennis van fotografie, grafische en digitale technieken, die geven hem de mogelijkheid om te komen tot de afbeeldingen die hij maakt.