The Doors tributeband geeft concert

Hoogeveen – The Doors in Concert brengt vrijdag 28 februari een hommage aan de rockband The Doors in Het Podium. De band die berucht was om hun energieke en onvoorspelbare liveshows met de charismatische Jim Morrison.

Danny van Veldhuizen (zang), Willem Vonhof (toetsen), Jim Zwinselman (gitaar) en Daan van de Ven (percussie) nemen het publiek mee terug in de tijd, met pareltjes en bekende songs als Light My Fire en Riders On The Storm. De tributeband maakt gebruik van exact dezelfde instrumenten als The Doors destijds, wat resulteert in een vrijwel identieke sound. Tel daar de juiste looks en de juiste energie bij op en je hebt een fantastische, indrukwekkende liveshow.

The Doors

De Amerikaanse band maakte tussen de 1965 en 1973 rockmuziek met psychedelische melodieën en poëtische teksten. De band boekte haar grootste successen in de originele bezetting met Jim Morrison als leadzanger. In deze bezetting werden zes studioalbums uitgebracht. Met hun mengeling van blues, rock, psychedelische muziek, klassieke muziek en jazz was The Doors één van de belangrijkste bands van de jaren zeventig. Jim Morrison droeg regelmatig zijn eigen gedichten voor, maar stond vooral bekend om zijn opruiende manier van optreden, waardoor hun optredens als radicaal en controversieel werden gezien. In 1971 overleed Jim Morrison op 25-jarige leeftijd, maar tot op de dag van vandaag is hij een icoon.

Kaarten zijn te bestellen op www.hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 en aan de kassa van De Tamboer.