Heidevolk met Twaalf Provinciën concert naar Het Podium

Hoogeveen - De Nederlandstalige folk/viking metalband Heidevolk staat zaterdag 7 maart met een Twaalf Provinciën concert in Het Podium. De avond wordt om 20.30 uur geopend door de power en deathmetalband Spartan.

Heidevolk belooft een extra lange show met niet alleen muziek, maar ook ruimte voor verhaal. De band neemt het publiek mee op reis door haar verhalenwereld, met liedjes van de meest recente albums Vuur van Verzet en Valua, maar ook met klassiekers en zeldzame, akoestische pareltjes. Kaarten voor het concert zijn te bestellen op www.hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 en aan de kassa van De Tamboer.

Heidevolk

Sinds hun oprichting kwam, zag en veroverde Heidevolk podia door heel Europa met epische, boeiende liveshows vol folk metal. Hun teksten zijn geïnspireerd door de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen. Herkenbare mannelijke, Nederlandstalige zang en onweerstaanbaar pakkende songs die het heidense vuur in de zielen van velen ontstaken. In 2005 bracht Heidevolk zijn eerste cd uit: De strijdlust is geboren, gevolgd door de Wodan Heerst EP in 2007. Het tweede studioalbum Walhalla Wacht werd in 2008 uitgebracht. Hun studioalbum Uit oude grond werd internationaal lovend ontvangen. In 2015 verbaasde Heidevolk iedereen met het prachtige meesterwerk Velua, een reis door een wereld van mythen en legendes op de Veluwe. Nu is Heidevolk weer terug met het eeuwige verhaal van opstand en verzet, met hun meest volwassen release tot nu toe: Vuur van verzet.

Support act: Spartan

Deze Nederlandse band combineert power metal en death metal. Hun teksten zijn gebaseerd op Griekse mythologieën en beschrijven heroïsche gevechten en goden in een glorieuze ode aan het verleden. De band bestaat uit Jeffrey Rademakers (vocals), Pieter Vink (gitaar), Nick van Beusekom (gitaar), Mike van Bekkum (bas) en Frank Bos (drums). De twee gitaristen spelen technische hoogstandjes en prachtige solo's. Na hun eerste EP For Glory speelde de band in 2009 door heel Nederland, maar al snel volgden ook optredens in heel Europa. Ze stonden al samen op het podium met Marduk, Septic Flesh, Moonspell, Negura Bunget en de Griekse legendes Rotting Christ.