Historische Kring zoekt foto’s

Hoogeveen - De Historische Kring Hoogeveen is in het bezit van veel klassenfoto’s van diverse scholen, maar nog lang niet van alle scholen in de gemeente Hoogeveen.

„Wij willen onze collectie graag uitbreiden en compleet zien te krijgen. Waar vooral behoefte aan is zijn foto’s van de scholen van de buitendorpen en daarbij denken we speciaal aan de dorpen, die na de gemeentelijke herindeling van 1998 bij de gemeente Hoogeveen zijn gekomen”, aldus het bestuur.

Ook veel andere foto’s

Naast schoolfoto’s heeft de HKH ook veel andere oude foto’s. Een groot aantal is te vinden op de Beeldbank op de website van de HKH. De HKH koestert haar foto-archief en ze wil ook deze collectie graag verder uitbreiden. „Kijk dus eens in kasten, laden en schoenendozen of u nog mooie foto’s heeft voor de Historische Kring. U hoeft geen afstand te doen van de foto’s, ze kunnen bij de HKH worden gescand. Wel willen we graag weten wat er op de foto’s staat, evenals de namen van eventuele personen die er op staan en waar en wanneer de foto is gemaakt.”

Welkom in ‘t Kringhuus

Wie foto’s heeft is welkom ze mee te nemen naar ’t Kringhuus van de Historische Kring Hoogeveen aan de Schutstraat 167. Het Kringhuus is iedere dinsdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur en iedere vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.