Singer-songwriter Jim van der Zee presenteert show Starting the Engine

Hoogeveen – Jim van der Zee staat zaterdag 29 februari met zijn theatertournee Starting the Engine in De Tamboer om 20.15 uur. Samen met pianist Reinout Douma en zijn band trekt hij door het land en bezoekt ook ons theater.

De show bestaat uit covers van artiesten die hem inspireren, tevens laat hij zijn eigen nieuwe muziek horen. In een intieme setting vertelt hij het verhaal achter de nummers van zijn muzikale helden en deelt hij zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk met het publiek. Starting the Engine is een nieuw begin, waarbij Jim meer van zichzelf laat zien.

Conservatorium

Op zesjarige leeftijd wist Jim al zeker dat hij muzikant wilde worden. Hij begon al vroeg met muziek maken en studeerde aan het conservatorium, waar hij naast gitaar spelen ook leerde zingen. Jim werd bekend in 2018 toen hij mee deed aan The Voice of Holland. Al tijdens de blind auditions wist hij jury en publiek te overweldigen en nadat hij The Voice won, speelde hij op Nederlandse festivals en bouwde hij zijn eigen opnamestudio in Amsterdam.

Kaarten zijn te koop via detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.