Politie arresteert man uit Hoogeveen (21) op verdenking van brandstichting in de Juliana van Stolbergschool

Hoogeveen - De recherche in Drenthe heeft een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van brandstichting in de Juliana van Stolberg in Hoogeveen op 31 december.

Dat is vanmorgen bekend gemaakt. Bij die brand op oudejaarsavond ging een lokaal, waar de kleuters les kregen, in vlammen op en liep een deel van de christelijke basisschool roet- en waterschade op.

Getuigenverklaringen

Volgens de politie kon de verdachte uit Hoogeveen vorige week aangehouden worden op basis van uitgebreid buurtonderzoek en getuigenverklaringen.

Op basis van sporenonderzoek ter plaatse ging de politie eerder al uit van brandstichting. De restanten van het afgebrande lokaal zijn inmiddels afgebroken, maar de schoonmaak van aanpalende ruimten is nog volop bezig. Plannen voor herbouw en vernieuwing van een deel van het dak zijn in de maak. De leerlingen krijgen nu les in een noodgebouw bij school. 

Cheque voor nieuwe speelattributen

Bij de brand gingen niet alleen een klaslokaal en lesmaterialen in vlammen op, ook diverse spelletjes en speelgoed verloren. Directeur Sigrid Hartman van de Juliana van Stolbergschool kreeg vrijdag een cheque van ruim 2000 euro voor nieuwe speelattributen voor de kleuters overhandigd. Het geld is afkomstig van tal van donateurs die reageerden op de Facebookactie van Corina Kloosterman en haar partner Suzan.