Viervoudige Oscarwinnaar te zien in Filmhuis Hoogeveen

Hoogeveen - De Oscarwinnende film Parasite draait dinsdag 25 februari en maandag 2 maart bij Filmhuis Hoogeveen in Vue Hoogeveen aan de Van Echtenstraat.

Maatschappijkritisch, grappig, dramatisch en sinister: Golden Globe-winnaar én Oscarwinnaar Parasite vinkt alle hokjes af. Er is, op z'n zachts gezegd, nogal wat te doen rondom de Zuid-Koreaanse film Parasite. Dat komt deels door het binnenslepen van de Gouden Palm, de eerste hoofdprijs voor het Aziatische land, maar óók omdat-ie gewoon steengoed is, en vooral: onvoorspelbaar (en dan in de allerpuurste zin van het woord). Daarom: een blik op een gitzwarte film die smakelijk doet lachen, maar door de onderhuidse pijn ook aan het denken zet.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.