HBV Falcons viert 50-jarig jubileum

Hoogeveen Afgelopen zaterdag vierde Hoogeveense Basketball Vereniging Falcons haar 50-jarig jubileum. Fred van Urk van de Nederlandse Basketball Bond kwam langs om de vereniging te eren met het 50-jarig bestaan.

Ook werd Henk Haagsma in het zonnetje gezet door Van Urk, door hem de verenigingsspeld op te spelden. Henk is al meer dan 25 jaar vrijwilliger als trainer/coach, zit in de zaalcommissie en is de drijvende kracht achter het technisch plan. Hij was eigenlijk te druk om de speld in ontvangst te nemen, want ook deze dag was hij druk bezig met de organisatie.

In de ochtend was er een peanut toernooi voor de U12. Meer dan 20 kinderen speelden 3x3 basketbal wedstrijden die afgewisseld werden met team challenges. Er moest zo snel mogelijk een lastig parcours afgelegd worden.

Fanatiek gespeeld

Vervolgens ging de dag verder met een mixtoernooi voor alle overige leeftijden. Er werd fanatiek gespeeld door zowel de oudsten als de jongsten, de dag werd afgesloten met de 3-punters finale en er werd nog een finale wedstrijd gespeeld. 60 deelnemers hebben een hele mooie dag beleefd, die niet mogelijk was geweest zonder de vele vrijwilligers om dit alles te organiseren. Zaterdag 20 juni wordt het seizoen afgesloten met het familie-mix toernooi.

„Interesse om ook te gaan basketballen? Iedereen kan een keer vrijblijvend meetrainen. We zijn ook nog altijd op zoek naar extra trainers om het groeiend aantal leden te kunnen blijven trainen”, laat de vereniging weten. Voor meer informatie: www.basketballhoogeveen.nl.