Vier manieren om je woning op te knappen

Aangeboden door: dakkapel-weetjes.nl

Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken om zo jouw huis een goede opknapbeurt te geven? Dan zijn er allerlei klusjes om uit te kiezen. Er zijn talloze manieren om jouw woning net wat moderner, groter of aangenamer te maken. Hier ontdek je de belangrijkste vier.

Creëer extra ruimte 

Heb je het gevoel dat je altijd ruimte tekort komt in je huis? Dan is het aanbouwen van extra vierkante meters geen overbodige luxe. Bouw een extra ruimte op je benedenverdieping of vergroot je bovenverdieping met behulp van een dakkapel. Zo zorg je voor meer leefruimte, zonder dat je met een wekenlange verbouwing zit. De gemiddelde dakkapel prijs ligt bovendien relatief laag, vooral wanneer je voor een prefab model van kunststof gaat. Benut deze extra ruimte voor het bouwen van een inloopkast, het inrichten van een werkkamer of om je eigen slaapkamer net wat groter te maken.

Ga voor nieuwe kleuren op de muur

De verf op je muren is ontzettend bepalend voor de uitstraling van je woning. Donkere kleuren zorgen voor warmte, maar laten je woning er ook kleiner uitzien. Lichte kleuren ogen frisser, maar zijn soms net iets te saai. Experimenteer met verschillende tinten en wees niet bang om hier en daar een accentmuur te schilderen. Zo verwerk je trendy kleuren in je woning zonder al je muren te hoeven schilderen.

Geef je keuken of badkamer een upgrade

Gebruik je al jaren dezelfde keuken of badkamer en ben je een beetje uitgekeken op het design, of zijn de ingebouwde voorzieningen niet meer van deze tijd? Dan is het goed om deze ruimtes grondig aan te pakken. Vervang al je oude apparatuur in de keuken en voorzie je badkamer van een gloednieuw toilet, mooie wasbakken en een ruimere douche. Pak je het liever wat kleiner aan? Dan is een nieuw likje verf op je keukenkastjes nooit een verkeerd idee.

Schuif met je meubilair

Een grote verbouwing is niet noodzakelijk wanneer je jouw huis wilt opknappen. Soms is het al voldoende om je huidige meubels allemaal een ander plekje te geven. Zorg voor een andere opstelling in je woonkamer, draai je eettafel een kwartslag en verplaats die ene boekenkast van je slaapkamer naar een gloednieuwe leeshoek. Ook je accessoires verdienen allemaal een nieuw plekje. Zo oogt je huis compleet anders, terwijl je geen cent hebt uitgegeven.