HBV Falcons viert 50-jarig bestaan met toernooi

Hoogeveen - De Hoogeveense Basketball Vereniging Falcons bestaat dit seizoen 50 jaar. Dat wordt gevierd met een basketbaltoernooi voor de leden op zaterdag 15 februari.

De dag begint om 10.00 uur met een toernooi voor de U12 en vanaf 13.00 uur gaat het toernooi van start voor alle andere leeftijdscategorieën.

Er wordt elke maandag (dames, heren, U22) en woensdag (U12,U14, U16, U22, heren) getraind in de sporthal aan de Valkenlaan in Hoogeveen. Wie een keer mee wil trainen is welkom door gewoon langs te komen. De teams spelen wedstrijden in de regio Noord-Nederland.

Ledental groeit

De populariteit van het basketballen neemt toe en dat is goed te zien in het aantal U12-spelers. In de hoogtijdagen had de vereniging meer dan 100 leden. „Na best wel een flinke terugloop hebben we inmiddels weer meer dan 90 leden en dat aantal groeit nog elke week”, aldus het bestuur.

Dit brengt ook een grote uitdaging met zich mee: het vinden van voldoende trainers. „Wie dit leest en denkt: ik wil het basketballen wel weer oppakken door trainer te worden. Dan horen wij dit graag. Zo kunnen we de basketbalsport in Hoogeveen nog verder laten groeien.”

Meer informatie is te vinden op www.basketballhoogeveen.nl