‘Klus mee en tover een glimlach op de gezichten van onze bewoners en cliënten’

Hoogeveen - Wie niet stil kan zitten, graag de handen uit de mouwen steekt en het leuk vindt om iets voor de medemens te doen is op vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart welkom bij Treant Zorggroep. Op diverse locaties wordt in het kader van NLDoet geklust. „Klus mee op een van onze locaties en tover een glimlach op de gezichten van onze bewoners en cliënten”, aldus een woordvoerder van Treant.

Woonwijkcentrum Bilderdijk aan de Bilderdijklaan 18 in Hoogeveen staat op vrijdag 13 maart van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van ‘Laat ouderen stralen: verwendag’. De woordvoerder legt uit: „Op deze dag gaan we de liefhebbers een beautybehandeling aanbieden. Te denken valt aan een gezichtsbehandeling, handmassage, nagels lakken en haarverzorging. Hiervoor zijn wij op zoek naar hulp van studenten die een studie volgen in de richting van schoonheidsspecialisme of kapper. Of vrijwilligers die al gediplomeerd zijn.” Wie niet op 13 maart kan, maar wel op 14 maart, wordt gevraagd zich toch te melden. „Eventueel maken we er twee verwendagen van.”

In wooncentrum Olden Kinholt aan de Kemperstraat 2 in Hoogeveen wordt op 13 maart van 9.00 tot 12.30 uur gewerkt aan een fleurig voorjaar door het vullen van plantenbakken en het opknappen van balkons. Ook wordt een ruimte opgeknapt door middel van een leuk kleurtje op de muur, eventueel een poster, zodat de bewoners die fysiotherapie nodig hebben dit in een frisse fijne omgeving kunnen doen.

In Weidesteyn aan de G.H. Amshoffweg in Hoogeveen wordt op 13 maart van 9.30 tot 12.30 uur tijdens de mannensoos een lezing over kruidentuinen gegeven en tevens wordt gewerkt aan de aanleg van een kruidentuin.

Daarnaast is Weidesteyn op zoek naar vrijwilligers die 13 maart van 10.00 tot 12.30 uur eropuit willen gaan met ouderen. Samen wandelen naar de stad met een aantal bewoners met een vorm van dementie en in de stad gezellig ergens een kopje koffie drinken met wat lekkers erbij.

Woonwijkcentrum Tonckenshuys aan de Meppelerweg 22 in Zuidwolde staat 13 maart in het teken van ‘genieten op een schoon balkon: dat wil toch iedereen?’. De klus bestaat uit vegen en algen bestrijden. Er wordt die dag gewerkt van 10.00 tot 16.00 uur.

Geïnteresseerd in een van de klussen? Kijk dan op www.treant.nl voor de mogelijkheid tot aanmelden.