René Karst grijpt mis bij Edison Awards, toch is hij blij

Hoogeveen - Toen hij in december hoorde dat hij was genomineerd voor een Edison Award met zijn nummer ‘Een Atje voor de sfeer’, hield René Karst het niet droog. De teleurstelling dat hij maandagavond naast de prestigieuze muziekprijs greep, kon hij beter aan.

„Natuurlijk had ik die award graag in de wacht gesleept, maar je weet dat het een jury is die een keuze maakt. Ik ben heel trots op mijn nominatie. Die ga ik zeker op mijn cv zetten”, zei hij dinsdagmorgen nuchter.

Toch trots

De Toppers ging er met de prijs in de categorie Hollands vandoor. „Het beeldje staat nu bij René Froger in plaats van René Karst”, grapt de Hoogevener. Toch kan hij zelf ook een beetje trots zijn op de winst van De Toppers: op het album van de groep staan twee nummers die hij geschreven heeft.

Ook de reactie van het publiek kon hij maandag in zijn zak steken. „Alle genomineerde nummers werden gedraaid tijdens de show. Bij het horen van ‘Atje’ ging de hele zaal uit zijn dak. Ook al heb ik niet gewonnen, het publiek genoot.”

Spektakel

De uitreiking maandagavond in de Gashouder in Amsterdam was een waar spektakel, vindt de zanger, die zich voor de Edison-uitreiking keurig in een zwarte smoking had gestoken. Het enige fleurige detail: zijn knalgroene bril en zijn koninklijke onderscheiding op de revers. „Het was een happening met 1000 tot 1500 man uit de muziekindustrie. Van de kleinste tot de grootste artiest. Het is toch fantastisch om daar bij te horen.”

Met het Edisonavontuur achter de rug is de blik van de Hoogeveense zanger alweer naar voren gericht. Dinsdagmorgen stond hij op Schiphol voor een vlucht naar Oostenrijk. „Twee optredens voor de boeg, dus we gaan door. En in het carnavalsweekend heb ik 20 optredens staan. Op de setlist staan dan zeker ook ‘Een Atje voor de sfeer’ en ook ‘Bos hout voor de deur’, een echt carnavalsnummer samen met de Bökkers.”