Hoogeveen Zingt met Bert Elbertsen en Fries Mannen Ensemble

Hoogeveen Een nieuwe aflevering van Hoogeveen Zingt wordt zondagavond 16 februari gehouden. Organist is de bekende Bert Elbertsen uit Ede. Minimaal twee keer per jaar begeleidt hij Hoogeveen Zingt. Tevens verleent Het Fries Mannen Ensemble haar medewerking.

Het Fries mannenensemble is een solistenmannenkoor, opgericht in de zomer van 2008 en staat onderleiding van dirigente Monique Topeeters. „De intentie van het Fries Mannen Ensemble is dat we Gods liefde en warmte willen overdragen op andere mensen door onze zang. We vragen een collecte of bijdrage voor de werkgroep Nobody’s Child voor Sri Lanka.”

Het Good Shepherd Convent, een klooster, in de stad Negombo, ongeveer 50 kilometer ten noorden van de hoofdstad Colombo, herbergt een kindertehuis waar zo'n 30 meisjes wonen. Het verleden van de meisjes is getekend door (seksueel) misbruik, mishandeling en verwaarlozing. Deze kinderen kunnen niet meer terug naar huis omdat ze wees zijn of omdat de huiselijke situatie dat niet toelaat. De zusters in het klooster geven hen een liefdevolle verzorging. De meisjes ontvangen vaak voor het eerst in hun leven onderwijs. De werkgroep Nobody’s Child wil zorg dragen voor de continuïteit van het onderwijs aan deze meisjes. Onderwijs vergroot de kans op een volwaardige terugkeer in de samenleving.

Hoogeveen Zingt begint om 19.00 uur en wordt gehouden in de Hoofdstraatkerk.