Dankzij deze tips verhoog je de waarde van je woning

Aangeboden door: Dakkappel-Weetjes.nl

Als je je woning in de toekomst wilt verkopen, is het nu al verstandig om het achterhoofd te houden welke klussen je woning extra aantrekkelijk maken. Ben jij benieuwd op welke manier jij de waarde van je woning snel en eenvoudig verhoogt? Lees dan verder.

Meer leefruimte

Door meer leefruimte te creëren, stijgt de waarde van je huis aanzienlijk. Wie wil er immers geen extra kamer in huis? Laat daarom een kunststof dakkapel, serre, garage of schuur plaatsen. De prijs van een dakkapel bedraagt bijvoorbeeld ongeveer 3.000 tot 5.000 euro, maar maakt je woning aanzienlijk meer waard.

Upgrade je badkamer en keuken

Het eerste waar eventuele kopers naar kijken? Dat zijn de badkamer en keuken. Verbouw deze dus als je hier budget voor hebt. Zo ziet de badkamer er heel anders uit met een mooie inloopdouche in plaats van een bad. Daarnaast is het belangrijk om het tegelwerk goed te onderhouden en schoon te maken. De keuken geef je eenvoudig een metamorfose door een nieuw aanrecht en nieuwe keukenkastjes te plaatsen.

Vloerverwarming plaatsen

Vloerverwarming is een investering die de waarde van je huis direct verhoogt. Het is namelijk niet alleen comfortabel; het ziet er ook een stuk mooier uit dan een ouderwetse verwarming. Plaats vloerverwarming bij voorkeur niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamers en badkamer.

Maak je woning duurzaam

Een duurzaam huis verhoogt niet alleen de waarde van je huis; het is ook goed voor je portemonnee én het milieu. Ga dus bijvoorbeeld voor dubbel glas, zonnepanelen en plaats een nieuwe cv-ketel. Vergeet daarnaast niet om alle ramen, deuren en kieren goed te isoleren.

Gevel opknappen

De gevel is het visitekaartje van je huis. Zorg er dus altijd voor dat deze goed onderhouden is en er strak uit ziet. Een slechte onderhouden gevel zorgt er namelijk niet alleen voor dat je huis minder waard is. Je schrikt toekomstige kopers ook door af, wanneer deze niet in optimale staat is. Steek de handen dus uit de mouwen, en gebruik deze vijf tips om de waarde van je huis in één keer te verhogen.