Handbaldames Kwiek strijdend ten onder

Hoogeveen Het regende zondag 9 februari doelpunten in sporthal Valkenlaan. Aan het einde van de middag werd er een verrassende opstelling bekend gemaakt door coach Jesper Arends en gingen de dames positief van start.

Door wat wisselingen in de opstelling, keken de dames al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Kwiek meer grip te krijgen op de wedstrijd waardoor zij de stand weer dichterbij konden trekken naar 4-5. Door snelle tegenaanvallen en mooie afstand schoten van Dyonne van Slochteren, bleven de dames stand houden in de wedstrijd. Helaas konden zij niet voorkomen om met een 6-12 achterstand de rust in te gaan.

Tandje meer

De tweede helft moesten de handbaldames dit vasthouden en in de aanval een tandje meer geven. Een duidelijke opdracht die tegen de dames van Borger niet gemakkelijke zou zijn. Het was vooral Brenda Duinkerken die vanaf haar hoek goed tot scoren kon komen. Helaas kreeg Kwiek een dipje in de wedstrijd, waardoor het binnen een paar minuten 13-24 stond. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, maar de Kwiek dames bleven knokken. Verdedigend stond Kwiek als een huis en was het doelvrouw Daniëlle Bodegraven die veel ballen uit het net wist te houden. De laatste vijf minuten lukte het zelfs nog om drie doelpunten achter elkaar te maken, waardoor Kwiek de eindstand wist te beperken en tot 18-25.

Blije gezichten

Helaas deze week geen punten voor de Kwiek dames, maar wel blije gezichten omdat het samenspel weer als vanouds was. Over twee weken spelen de dames op zaterdag 29 februari uit om 19.15 uur tegen FHC.