Houdini act Hollandscheveld

Meppel In een echte degradatiekraker op een verschrikkelijk slecht veld bonden beide ploegen de strijd aan met elkaar en de elementen.

SVN’69 zoekt direct de aanval

Vanaf de eerste minuut was het SVN’69 dat de aanval zocht en daarmee de gasten terug drong. Enkele voorzetten konden ternauwernood worden weggewerkt. SVN mocht de eerste corner nemen en toen schakelden de gasten razendsnel om. Het was Span die Snippe bereikte. Zijn pass op Everts was prima, maar waar laatstgenoemde dacht alleen op keeper Schra af te kunnen gaan, werd hij teruggefloten vanwege vermeend buitenspel. Na een kleine tien minuten kreeg Hollandschevel meer grip op de wedstrijd. Snippe kon een voorzet van Kiers verlengen met het hoofd. Vervolgens kopte Hagen, maar keeper Schra redde nipt.

Eerste doelpunt valt

Koopman mocht een corner nemen en vanuit dat schot was het Snippe die net naast kopte. De volgende kans diende zich even later aan. Span gooide de bal ver in naar Hagen. Diens pass bereikte Everts die zijn schot via Bijker net over de lat zag gaan. Vanaf dat moment was het SVN’69 dat de regie weer in handen nam. Dit leidde halverwege de eerste helft tot een treffer. Een schot vanaf 25 meter werd niet goed verwerkt door Vos en de rebound kon door Liemburg simpel worden binnen geschoten (1-0). Hollandscheveld creëerde in deze fase nauwelijks kansen. Vlak voor rust werd het dan toch gelijk. Het was Everts die de bal achter de verdediging legde en Snippe wist daaruit Hagen te bereiken die binnenschoot (1-1). Terwijl de meeste mensen richting de kantine liepen lag de 2-1 achter Vos. Niet adequaat ingrijpen achterin was er debet aan dat de Vries kon scoren.

Matig voetbal in tweede helft

In de tweede helft was de strijd aanwezig, maar het voetbal wat beide teams lieten zien maar matig. Waar SVN’69 tot drie keer toe verzuimde de 3-1 aan te tekenen, was het Hollandscheveld dat de gelijkmaker zette. In een alles of niets poging stonden er eenentwintig man in de 16 bij de gasten en een afgeslagen bal werd door Vos voorgezet. Everts kon hieruit in de 94e minuut binnenkoppen en zo roch een punt voor Hollandscheveld binnen slepen. Beide teams schieten niet veel op met dit gelijkspel.

Man van de wedstrijd: Jeroen Everts

Lars Lip