HHV verliest na spannende wedstrijd van koploper

Hollanscheveld HHV trad afgelopen zaterdag aan tegen EKC Nääz uit Enschede. EKC Nääz is koploper van poule 2A. HHV is de achtervolger en is gebrand om deze wedstrijd te winnen. De uitwedstrijd in Enschede ging voor de ploeg uit Hollandscheveld helaas verloren.

In de aanval begonnen Richard Botter, Corneel Kikkert, Janique Zomer en Sanne Schiphof. De verdediging bestond uit Mandy Schuring, Birgit Strijker, Stef Zwartscholten en Jarno Hein.

HHV wist in de eerste aanval niet te scoren waardoor EKC Nääz de kans kreeg om de score te openen 0-1. Gelukkig volgde het antwoord van HHV door te scoren uit een vrije bal 1-1. Daarna was het EKC Nääz dat voor het eerst een klein gaatje wist te slaan 3-5. Trainer Rick Duinkerken vroeg op dat moment een time-out aan om zijn ploeg op te peppen. Het was echter EKC Nääz dat na de time-out erg voortvarend van start ging. De ploeg uit Enschede wist het verschil uit te breiden naar 6-10. Trainer van Rick Duinkerken achtte het daarna noodzakelijk om een aantal wissels door te voeren. Corneel Kikkert en Stef Zwartscholten wisselden van vak om zo de aanvallen van EKC Nääz te ontregelen. Helaas had dit voor rust nog niet het gewenste effect 7-11.

M

eer tempo maken

In de rust vertelde Rick Duinkerken zijn ploeg dat ze elkaar verdedigend meer moesten helpen, zodat de schutters van EKC Nääz niet meer zo makkelijk tot scoren konden komen. Daarnaast was het aanvallend de bedoeling dat de spelers meer tempo zouden maken in de aanval, en de juiste mensen bleef uitspelen.

Na de rust was het EKC Nääz dat voortvarend van start ging, door twee afstandsschoten wist de ploeg het gat te vergroten naar 8-13. HHV pakte het daarna beter op en wist 2x te scoren 11-13. De ploeg uit Enschede liet zich niet van de wijs brengen door de doelpunten van HHV. De bezoekers bleven in staat om de voorsprong te behouden 15-17. HHV probeerde uit alle macht om het de spelers van EKC nog lastig te maken, maar de ploeg kwam helaas net te kort tegen de koploper. Eindstand 17-19.

Tweede team HHV wint wel

Het tweede van HHV speelde tegen Apeldoorn 3, en wist de punten wel voor Hollandscheveld te houden. De ploeg van John Bijl speelde een hele goede wedstrijd, en dankzij mooie uitgespeelde aanvallen wist de ploeg met 25-13 te winnen.

Aanstaande donderdag speelt Het 2e om 20.30u thuis tegen OKO/BIES 3, dat enkele weken geleden geen ploeg op de been kon brengen. HHV 1 zal pas 29 februari weer een wedstrijd spelen. HHV 1 speelt dan uit tegen WSS in Oude Pekela. HHV 2 speelt 29 februari uit tegen AVO 4 in Assen.