Dames Olhaco zorgen voor daverende stunt tegen Pegasus

Sterk spelende Hoogeveense dames verslaan topploeg

Hoogeveen De dames van Olhaco hebben een daverende stunt uitgehaald door de gedeelde koploper Pegasus met 3-1 te verslaan. Afgezien van een matige eerste set, speelde de thuisclub één van haar beste wedstrijden van het seizoen. Na de verloren eerste set vocht Olhaco zich knap terug in de wedstrijd en boekte een zeer belangrijke vierpunter. Olhaco was verre van compleet, want nadat Nadine Knol en Ingrid Baas zijn gestopt, waren Romee Veenstra, José Dorland en Mirte van der Werf geblesseerd.

Door de twee vertrokken speelsters en de drie geblesseerde speelsters, had Olhaco-trainer Marcel Veldscholten maar acht speelsters tot zijn beschikking. Het jeugdige talent Pippa Molenaar van Dames 4 en Pré Oranje, haalde Veldscholten erbij en zij bleek een versterking. De afgelopen weken gaf de nodige commotie door het vertrek van Nadine Knol en libero Ingrid Baas. ,,Dat zij niet tevreden waren, omdat ze weinig speelden, kan ik me voorstellen. Ik vind niet dat wij in de situatie zijn om sociaal te wisselen,” verklaart Veldscholten.

Tijdens de warming up voor het duel met Pegasus ging Romee Veenstra door de enkel. Misschien dat daardoor Olhaco zwak aan de partij begon. ,,De eerste set was niet leuk. We stonden met knikkende knieën in het veld,” verklaart spelverdeelster Margit Habing. In de eerste set lukte er weinig bij Olhaco. Het zat ook allemaal tegen en de ene na de andere knullige bal verdween in het Hoogeveense veld: 14-25.

In de tweede set begon Olhaco met Margit Habing, Cyanne Werkman, Pippa Molenaar, Dorien Wobben, Susan Otten, Elizanne de Vries en libero Lisanne van der Sleen. Olhaco had het recept gevonden om Pegasus te bestrijden. De ploeg overklaste de nummer twee met sterk spel en een veel scorende Susan Otten: 22-13. De schrik sloeg het meelevende publiek om het hart toen Pegasus tot 24-22 terugkwam. Een foute opslag zorgde voor opluchting: 25-22.

Alles klopte in de derde en vierde

In de derde set gaf het ijzersterke Olhaco de gasten geen kans: 25-17. Alles klopte bij Olhaco, aanvallend scoorden Lisanne Coelingh en Susan Otten er lustig op los en ook verdedigend gaf Olhaco geen krimp. Een sensatie hing in de lucht, de aantrekkelijke wedstrijd in een sfeervolle ambiance kreeg een bloedstollende apotheose. Na 11-5 zakte Olhaco weg, maar bij 18-14 leek er nog niets aan de hand. Opnieuw zakte Olhaco ver weg, waardoor het nog onnodig spannend werd bij 22-22. Een ace van Lisanne Coelingh zorgde voor 23-22. Olhaco won een schitterende, langdurige ralley en Dorien Wobben maakte een goede opslag van Lisanne Coelingh koel af: 25-22. De sporthal ontplofte bijna en Olhaco vierde de sensationale zege luidruchtig. ,,Dit was één van onze beste wedstrijden en deze winst was erg belangrijk voor ons,” vindt Margit Habing.

Olhaco-Pegasus 3-1 (14-25, 25-22, 25-17, 25-22)

Reinier de Boer