De Weide hield oranje Nassau op afstand

Hoogeveen Om degradatie te voorkomen moesten de dames van De Weide punten binnen halen. De uitwedstrijd tegen Oranje Nassau eindigde in een grote deceptie, er viel dus nog wat recht te zetten.

De Weide begon fel en zette direct hoog druk. Dit resulteerde al direct in een afstandsschot van Jodie Huizing. Enkele minuten later volgde nog een steekbal op Jodie Huizing, maar haar schot werd net gered door de keepster van Oranje Nassau. Na tien minuten spelen kreeg De Weide een corner toegekend. Iris Kriekjes gaf de bal voor het doel. Tessa Bols wist in een druk zestien meter gebied de bal te koppen, deze belandde echter op de lat. De rebound kwam bij Moniek de Boed. Haar schot werd geblokkeerd en ook het opvolgende schot van Anouk Borgman kon door Oranje Nassau worden weggewerkt. De Weide was heel dichtbij een doelpunt. De counter van Oranje Nassau werd keurig onderschept door de verdediging.

Achterstand bij rust

De Weide leed wat vaker balverlies, waardoor Oranje Nassau meer in haar spel kon komen. ON maakte meer acties richting het Hoogeveense doel. De Weide probeerde te blijven combineren maar de laatste passes kwamen net niet aan bij de voorhoede met Kriekjes, Regina Oldenbeuving en Jodie Huizing. In de 33ste minuut kwam Oranje Nassau op voorsprong. De linker spits begon aan een solo en wist de spits vrij voor het doel te zetten. Het schot belandde op de paal, maar ON reageerde attenter en schoot de 0-1 binnen. Zo gingen de Groen-witten met met een achterstand de rust in.

Succesvolle tweede helft

De Weide begon fanatiek aan de tweede helft en was direct de bovenliggende partij. Al na vijf minuten spelen kwam De Weide op voorsprong. Jodie Huizing begon aan een rush op de rechterflank. Zij gaf de bal op Iris Kriekjes. Kriekjes bewaarde alle rust en schoot de bal beheerst binnen, waarmee 1-1 op het scorebord kwam. Oranje Nassau probeerde wat terug te doen, maar de afstandsschoten belandden allemaal in de handen van een goed spelende Christa Pel. Ook de verdediging van De Weide met Tessa Zuidema, De Boed, Borgman en Maura Dekker stond goed op te letten en verdedigden fel. Beide teams waren aan het strijden voor de overwinning, ook het publiek leefde erg mee met de wedstrijd. De Weide bleef druk zetten en probeerde kansen te creëren vanuit het middenveld met Te Kamp, Jamie Huizing en Amber Tjeerdsma. Met nog een kwartier te spelen bracht Jodie Huizing De Weide op voorsprong. Zij schoot de bal hard langs de keepster van Oranje Nassau (2-1). Vijf minuten later schoot, wederom, Jodie Huizing de bal er weer in het doel. Dit keer op aangeven van Jamie Huizing. Jodie kruiste naar binnen en legde zo de 3-1 binnen de palen. De wedstrijd was gespeeld. In de laatste minuten was er nog een schietkans voor Oranje Nassau maar Dekker kon de bal nog op het laatste moment blokken.

De welverdiende punten blijven in Hoogeveen en hiermee is De Weide van de gehate laatste positie af.

Ineke Maura