Pink Floyd Project speelt The Wall

Hoogeveen – Pink Floyd Project staat donderdag 13 februari met The Wall 40 Years in De Tamboer.

In deze voorstelling brengt Pink Floyd Project een integrale uitvoering van The Wall, het magnus opus van Pink Floyd. Het geheel wordt ondersteund door projecties en uitdagend decor, inclusief nieuwe beelden op basis van de albumteksten en met verwijzingen naar de actualiteit.

Over The Wall

The Wall, het magnus opus van Pink Floyd. Het deels autobiografische werkstuk werd geschreven door bassist/zanger Roger Waters, isolement en machtsmisbruik staan centraal.

Hoe gaat een succesvol artiest met zijn roem om terwijl hij voor volle stadions speelt? Als hij tegelijkertijd kampt met een trauma van zijn in de Tweede Wereldoorlog omgekomen vader, een strenge opvoeding door zijn moeder én streng onderwijs? Lost hij de problemen zelf op of heeft hij toch de rest van de wereld nodig?

Pink Floyd bracht The Wall in 1979 uit en speelde het op slechts vier locaties wereldwijd live. Een indrukwekkende show die tot op dat moment ongekend was in de popmuziek. Met een metershoge én meterlange muur tussen band en publiek, filmanimaties van Gerald Scarfe en levensgrote poppen. Ook na de val van de Berlijnse muur bleek The Wall nog relevant. Roger Waters voerde het album op de Potsdamer Platz in Berlijn voor de ogen van miljoenen televisiekijkers op.