Inschrijving geopend voor 7e Zwaagstra Biljarttoernooi

Hoogeveen - Biljarters kunnen zich weer aanmelden voor het Zwaagstra Biljarttoernooi. Iedereen die een team van minimaal drie biljarters op de been kan brengen, mag meedoen. Ongeacht of zij lid zijn van een biljartvereniging.

Er kan in vijf categorieën worden ingeschreven, namelijk libre-middag, libre avond, driebanden klein-middag of avond en tenslotte driebanden groot. De eerste wedstrijden worden in een poule-systeem gespeeld, waarna de besten elkaar bestrijden in de knock-out fase.

Biljarten voor goed doel

Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Biljarten voor Goede Doelen in Drenthe en Omstreken. De revenuen van het toernooi worden gedoneerd aan kinderdagverblijven die zich gespecialiseerd hebben in de opvang van geestelijk en lichamelijk gehandicapten kinderen in de grotere plaatsen in Drenthe. „Inmiddels hebben wij in de afgelopen jaren meer dan 150.000 euro bij elkaar gespeeld”, vertelt een woordvoerder van de stichting.

Start 6 april

Het toernooi gaat van start op maandagavond 6 april en zaterdagmiddag 6 juni staan de finalewedstrijden en de prijsuitreiking gepland. Op deze middag wordt eveneens het bedrag dat dit jaar bij elkaar is gespeeld door een van de burgemeesters, die zitting hebben in ons Comité van Aanbeveling, bekend gemaakt.

Voor meer informatie kunnen biljarters terecht bij G. van der Kooi: gvdkooi@home.nl of 0528-858404.