Van Venrooy Dakbedekking behaalt toonaangevend VGO-keurmerk

Hoogeveen - Van Venrooy Dakbedekking, met vestigingen in Hoogeveen, Groningen, Apeldoorn en Almere, heeft het toonaangevende VGO-keurmerk behaald.

,,Dit is uniek. We zijn het eerste en enige dakbedekkingsbedrijf in Nederland met het vernieuwde keurmerk. Het oude keurmerk was minder streng en was maar één dakdekker uit de Zaanstreek die het had gehaald. Dit keurmerk, objectief geauditeerd door KIWA, geeft aan dat wij als dakpartner onder meer aantoonbaar resultaatgericht samenwerken, onderhoud en beheer van daken beheersen, zeer tevreden opdrachtgevers hebben en daarnaast financieel zeer gezond en stabiel zijn”, aldus Sandra van Venrooy.

Belangrijk

Dit keurmerk is belangrijk (en een begrip in Nederland) voor met name woningcorporaties. Zij selecteren hun vaste onderhoudspartners om voor lange duur intensief samen te werken. Het VGO-keurmerk is hierin de basis. „Tot nu toe was dit alleen bij de gevelpartners (schilders) en totaalonderhoudsbedrijven een selectiemiddel, maar wij voorzien dat aankomend jaar dit keurmerk bepalend wordt in de dakenbranche.”

Van Venrooy heeft al van oudsher, als onderhouds- en renovatiespecialist, uitgebreide ervaring, kennis en kunde om op basis van de RGS-principes langdurig met opdrachtgevers samen te werken. „Sinds 2012 hebben wij ook diverse formats om met opdrachtgevers een samenwerking op maat in te richten.”

Mooie cijfers

Van Venrooy behaalde een uitstekend auditresultaat. „Op het klanttevredenheidsonderzoek onder onze opdrachtgevers scoorden wij gemiddeld een 4,6 (schaal 1 – 5), wat overeenkomt met een 9,2 als rapportcijfer. Op het competentieonderzoek, dat zijn oorsprong heeft in de gevelbranche, scoorden we 85 procent en op elk onderdeel gemiddeld hoger dan een 3 (schaal 0 – 4). Dit is hoog en zeer hoog voor een niet-gevelbedrijf. Daarnaast zijn we financieel zeer stabiel en gezond verklaard. Alle ingrediënten hebben we dus in huis om lange termijn samenwerkingen aan te gaan.”