Inbraak bij basisschool De Goudvink: 33 laptops ontvreemd via geforceerd raam

Basisschool De Goudvink heeft afgelopen weekend ongewenst bezoek gehad van inbrekers. 33 computers, chromebooks én desktops, zijn meegenomen. ,,De computers zijn aan het begin van dit schooljaar aangeschaft”, vertelt directeur Gerrie Arts-Moerman.

Het was een onaangename verrassing maandagmorgen. ,,Een van de collega’s was hier als eerst. Ze deed het licht aan en zag haar laptop niet op tafel staan. Ze dacht dat iemand het apparaat even had geleend. Toen kwam er een andere collega en die kon de desktop achter haar digibord niet vinden. Alleen maar snoeren. Toen zijn we met z’n allen de school doorgegaan. Er zijn 33 computers weg in totaal.” De helft van de computers is meegenomen. ,,De andere helft staat vreemd genoeg nog in de oplaadkast.”

De politie is ingeseind en heeft buurtonderzoek gedaan. Ook de technische recherche deed onderzoek. Niemand heeft echter iets gezien. ,,We hebben veel oplettende ouders in de buurt, die gelukkig al melden als er bijvoorbeeld een raam openstaat. De inbrekers zijn binnengekomen via een raam waarvan het kozijn ontwricht is met een koevoet. Die koevoet is zo tussen de wand en het raam gedrukt.”

Verhuizing

Nog een paar maanden en de leerlingen en het personeel verhuizen naar Kindcentrum Wolfsbos. De brede school is in aanbouw naast de Goudvink. ,,De planning is dat we in de zomervakantie kunnen verhuizen. Daar kijkt iedereen wel naar uit. Hartstikke fijn, zo’n nieuw gebouw.”

Volgens politiewoordvoerder Paul Heijdanus is de politie druk met het onderzoek. ,,We kunnen er nu nog niks over zeggen. We hebben nog geen daders of daders op het spoor. We weten niet welk sporenmateriaal er veilig is gesteld en of er bijvoorbeeld een match is met DNA of met bijvoorbeeld een vingerafdruk. We moeten het onderzoek afwachten.”