Huurdersvereniging wil terug naar de basis

Hoogeveen - Huurdersvereniging Cascade, die zich inzet voor de belangen van huurders van Woonconcept in Hoogeveen heeft een nieuw bestuur bestaande uit Gerard Ooms, Thea Vossenberg en Johan Bruining.

Afgelopen jaren waren roerig voor de huurdersvereniging. Vosseberg: „Er is sprake van een beschadigd imago. We moeten af van dat negatieve beeld en het vertrouwen terugwinnen.” De nieuwe bestuursleden hebben er veel zin in: „Wij willen graag naar de toekomst kijken. Om ons werk goed te doen volgen wij veel cursussen die ons worden aangeboden door de Woonbond. Heel leerzaam. Het is ook zelfontplooiing.”

Gratis aanmelden als lid

Volgens het nieuwe bestuur is het nu zaak dat huurders zich aanmelden als lid. „Dat is gratis”, benadrukt Johan Bruining. Bovendien zijn leden van de huurdersvereniging automatisch lid van de Woonbond.

„Een sterke vertegenwoordiging is belangrijk. De huurdersvereniging kan invloed uitoefenen op de richting die wordt gekozen door Woonconcept bij beleidswijzigingen, servicekosten, omgevingsplannen, duurzaamheidsmaatregelen, renovatieplannen, sloop en het toewijzingsbeleid.”

Op dit moment is slechts een erg klein aantal huurders lid van de huurdersvereniging. Lidmaatschap is niet automatisch en in het verleden kostte dit enkele euro’s. Dat is niet langer zo. Wel moeten huurders zich aanmelden. Gerard Ooms: „Binnenkort krijgen alle 3300 huurders post van ons. We kijken ook of we met behulp van een enquête kunnen achterhalen wat de huurders het belangrijkst vinden. Verder zoeken wij nu contact met bewonerscommissies.”

Bewonerscommissies

In verband met de privacywet gaat dat wat stroef. „Namen en telefoonnummers mag Woonconcept ons niet geven. We hopen dus dat de standaardmailadressen dus nog actief zijn. Bewonerscommissies mogen ook contact opnemen met ons via bestuur@hvcascade.nl” Verder zijn er gesprekken geweest met de huurdersvereniging van Domesta en de huurdersvereniging van Woonconcept in andere gemeentes. Bruining: „We hoeven het wiel natuurlijk niet zelf uit te vinden. We willen terug naar de basis, om het fundament goed op te bouwen.”

Bijeenkomsten

In het voorjaar wil Huurdersvereniging Cascade een bijeenkomst houden voor alle huurders van Woonconcept, lid of geen lid. Voor de leden is er woensdagavond een bijeenkomst vanaf 19.30 uur in de Pelikaan aan de Sloodstraat.