Nieuw begin voor Hanneke Nanninga van A la Eve

Hoogeveen Bruidsboutique A la Eve begint op 14 februari, exact een jaar na de opening van het toenmalige pand aan de Van Echtenstraat, in de Tamboerpassage 122. Een nieuw begin voor eigenaar Hanneke Nanninga, na een jaar met vervelende momenten.

Hoe blij is ze, als de bruidsboutique aan de Van Echtenstraat in februari 2019 opent. Na een verbouwing kan Nanninga eindelijk vol overtuiging en liefde aan de slag met haar passie.

Achtbaan

Maar dan vindt een ramp-scenario plaats. „Ik ben plotseling in een rollercoaster terechtgekomen. De timing kon niet slechter”, vertelde ze vorig jaar. Er zijn financiële problemen bij de huurbazen van het pand. Een vonnis van de rechtbank ligt er al op het moment dat Nanninga het onderkomen begint te huren.

Ze vertelde: „Ik heb de zaak voor duizenden euro’s verbouwd. Een investering die ik natuurlijk nooit had gedaan als ik hiervan had geweten. Sterker nog: ze hadden het niet eens aan mij mogen onderverhuren.” Via een crowdfunding haalt ze 3500 euro op. Dat is een aanzienlijk deel van de 6000 euro die nodig is om een huurcontract van een halfjaar te kunnen afsluiten. Ze kan door met ondernemen, maar vervelend is de kwestie wel.

Dankbaar

Hoe anders is het nu. De verhuizing naar de Tamboerpassage is een mooie stap. Zette Nanninga eerder een paar stapjes terug, nu komt ze met grote sprongen sterker terug dan ooit. De ingang zit aan de Grote Kerkstraat, waardoor A la Eve vol in het zicht van winkelend publiek zit. „Er is zoveel gebeurd. Ik ben enorm dankbaar.”

Vanaf september is Nanninga aan het verbouwen geslagen. Nu volgen de puntjes op de ‘i’, op Valentijnsdag gaat de boutique open. Nu kan alle energie naar de nieuwe stek. „Zo fijn, hier ben ik erg tevreden mee.”

Het nieuwe onderkomen is drie keer zo groot. „Veel te groot voor mij alleen”, glimlacht ze. „Ik heb zelf het atelier en de boutique. De rest van de ruimtes verhuur ik aan vrouwelijke ondernemers.”

De ondernemers in HER/District, zoals het nieuwe verzamelonderkomen heet, komen allemaal uit de trouwbranche. Het is bovendien een plek waar de vrouwen zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. „Vrouwen moeten soms extra worden aangemoedigd om hun ambities te tonen. De stap naar een eigen of nieuw pand is spannend, soms zijn ze wat te bescheiden. Met elkaar versterken we elkaar, ons netwerk wordt groter en we verspreiden de risico’s.”

Symbolische dag

Op 14 februari opent het nieuwe pand. „Een symbolische datum. Niet alleen vanwege Valentijnsdag, vooral vanwege het feit dat ik precies een jaar geleden begon op de oude plek. Het is een inspirerende plek, met een fijne vormgeving. Een nieuw begin!”