Volksuniversiteit staat in teken van architectuur

Hoogeveen - De komende weken neemt architectuur een prominente plek in, in het programma van de Volksuniversiteit Hoogeveen.

Op 4 februari geeft Nyncke Wouda een lezing over Parijs en zijn moderne architectuur. Vanaf eind februari verzorgt zij een vijfdelige cursus over de architectuur van de twintigste eeuw. Diverse bouwstijlen komen aan bod, de specifieke stijlkenmerken alsmede de tijdsgeest als context. Eind april kan men tijdens de stadswandeling door Zwolle de verschillende stijlen herkennen.

Medio februari geeft Jeffrey Bout zijn lezing Van Oerknal tot ons, over onze kosmische afkomst, onze wetenschappelijke kennis van het heelal en onze plek daarin. Soms ongrijpbare materie, maar in begrijpelijke taal uitgelegd.

In maart en april staan onder meer de cursus Beeldende kunst en klassieke muziek, de cursus Digitale fotografie en de extra lezing over de Matthäus Passion op het programma. En, zoals de Volksuniversiteit het seizoen meestal besluit: er worden enkele korte taalcursussen aangeboden. Ideaal voor wie straks op vakantie een paar zinnen met de lokale bevolking wil kunnen wisselen.

Kijk voor het actuele aanbod van de activiteiten, data en locaties én de mogelijkheden voor inschrijving op de website: www.volksuniversiteithoogeveen.nl