Bill & the Burners speelt in De Lijst

Hoogeveen - Café De Lijst staat zondag weer in het teken van de blues. Deze keer is het de beurt aan de Belgische formatie Bill & the Burners. Bepaalde bandleden zijn ook in De Lijst geweest als Howlin’ Bill.

Blues en kruispunten… het is al van bij het prille begin dat deze combinatie tot de verbeelding spreekt. En ook al is het al een poos geleden dat Robert Johnson op zo’n kruispunt op zijn knieën viel, voor heel wat muzikanten en liefhebbers is de blues een blijvende bron van inspiratie.

Zelden kruisten de wegen van vier ervaren bluesmuzikanten – die de laatste jaren actief waren in bands als Slow Burners en Howlin’ Bill – onder zo´n positief gesternte. En deze keer hebben ze een missie.

Terwijl de bandleden geregeld teruggrijpen naar hun roots en op tekstueel vlak vanuit de puurste traditie de mensen de blues willen laten beleven, staan ze evengoed met beide voeten in het heden. Dit vertaalt zich in een resolute keuze voor eigentijdse muzikale arrangementen waar de vonken en het spelplezier vanaf spatten.