Huisarts Sietse Dam is gastspreker in Alzheimercafé Hoogeveen

Hoogeveen - ‘De diagnose dementie en de rol van de huisarts’ staat op donderdag 6 februari om 19.30 uur centraal tijdens het Alzheimercafé Hoogeveen.

De eerste vermoedens van dementie gaan vaak gepaard met onzekerheid, een gevoel van onbehagen, oftewel een ‘niet pluis gevoel’. „Mijn partner zegt dat ik van alles vergeet, maar ik denk dat het wel meevalt”, is er iets mis met het geheugen? “Mijn moeder is constant haar sleutels kwijt”, is er sprake van beginnende dementie? De huisarts is vaak de eerste persoon die in vertrouwen wordt genomen bij klachten over het geheugen. Wat kan de huisarts doen? Stelt hij zelf de diagnose of verwijst hij door naar de geheugenpoli?

Ook is het belangrijk te weten wat de huisarts kan betekenen in het vervolgtraject en bij mensen met vergevorderde dementie die nog thuis wonen. Alle vragen zijn welkom.

De aanvangstijd is met ingang van 2020 gewijzigd. Er is nu inloop vanaf 19.00 uur en het programma begint om 19.30 uur. Het Alzheimerzafé is er voor iedereen die meer wil weten over dementie. Inloop vanaf 19.00 uur, om 19.30 uur aanvang programma en dit eindigt rond 21.00 uur.

Dementie, is een ingrijpende aandoening die niet alleen de patiënt, maar ook diens naasten diep treft. Goede informatie en uitwisseling van ervaringen kunnen hen tot grote steun zijn. Het Alzheimercafé Hoogeveen is een trefpunt voor mensen met dementie, familie, hulpverleners en belangstellenden. Ook zijn er Casemanagers Dementie aanwezig op de caféavonden. Op de boekentafel vindt men tal van boeken, brochures en informatiefolders.

Alzheimercafé Hoogeveen vindt plaats in buurtcentrum Het Oor aan de Van Goghlaan 7.