De Duikelaar houdt open ochtend

Nieuwlande - Museum De Duikelaar houdt op dinsdag 11 februari van 10.00 tot 13.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst voor toeristische ondernemers. Het museum is die ochtend gratis te bezoeken.

Er wordt informatie verstrekt over wat het museum te bieden heeft voor gasten die een bezoek brengen aan deze regio. De Duikelaar viert dit jaar 75 jaar vrijheid. „Onder meer in het kader hiervan mag een bezoek aan ons museum niet ontbreken en het is dan ook perfect geschikt voor een cultureel uitje”, stelt het bestuur.

Sinds april 2018

Onderduikersmuseum De Duikelaar vertelt het bijzondere verhaal van Nieuwlande ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. In april 2018 opende De Duikelaar haar deuren. Het dorp en omgeving staat bekend om de vele joodse onderduikers die er een veilig heenkomen vonden. In 1985 kreeg het dorp collectief de Israëlische Yad Vashem-onderscheiding en een speciale plek in het Holocaust Park in Jeruzalem. Een eer die slechts twee plaatsen ter wereld te beurt viel. ,,In het museum vertellen wij de verhalen van onderduikers, onderduikgevers en het verzet in en om Nieuwlande. Een van de belangrijkste verzetsmensen en inwoner van Nieuwlande, Johannes Post, speelde hierbij een belangrijke rol. Niet alleen in Nieuwlande maar ook in het verzet in het westen van het land.’’

Op 11 februari vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar en is iedereen welkom een bezoek te brengen aan het museum aan de Julianalaan 3.