Taart van de Week voor redder Ronald

Hoogeveen - De Taart van de Week van Bakkerij Mulder gaat deze week naar Ronald Otten. De Hoogeveense makelaar redde afgelopen week een 75-jarige dame die met haar scootmobiel in een noodsituatie terechtkwam.

Willy de Jong-Hijstek was in haar scootmobiel onderweg naar fysiotherapie. Ze was ‘s morgens al vroeg op pad. „Ik moest van Hoogeveen-Oost naar De Weide, dat is een aardige afstand. In Zuid, tegenover de Goede Herderkerk, werd de scootmobiel ineens onbestuurbaar. Ik stopte op het drukke fietspad in de ochtendspits met de alarmlichten aan. Ik pakte mijn telefoon om Meyra te bellen en hoopte dat het fietsverkeer mij zag. Gelukkig heb ik reflectie aan de achterkant.”

Eerst stopte er al een dame. Ik mocht haar telefoon gebruiken, mocht dat nodig zijn. Een andere dame vroeg zich af hoe de scootmobiel op de stoep geparkeerd kon worden in verband met mijn veiligheid. Toen stopte er een zwarte zakenauto, de man die uitstapte, wilde weten wat er aan de hand is. ‘Mevrouw, gaat u even in mijn auto zitten, daar is het warm en kunt u zo meteen rustig bellen’, zei hij.

De scootmobiel werd gestald bij een dame aan de Middenweg, die een oogje in het zeil hield en de monteur zou ontvangen. „Ik wilde fysiotherapie afbellen, maar dat mocht niet van de man. ‘Nee mevrouw, die u belt de fysiotherapeut niet af, die hebt u juist hard nodig, ik breng u daar gewoon naartoe. En zo werd ik ook nog gebracht naar de Elbe en alles kon doorgaan en liep alles goed af.”

Ze is nog steeds onder de indruk van haar hulpers. „Toen ik vroeg hoe de man heette hoorde ik dat het Ronald Otten van de makelaardij was. Bedankt, redder in nood, maar ook de andere dames waarvan ik de naam niet weet. Mijn vertrouwen in mensen is zeker niet beschaamd.”