Tiendeveen wint in matige wedstrijd van Mussel

Tiendeveen - Tiendeveen wist in de eerste wedstrijd na de winterstop een verdiende overwinning te behalen. Ismaël Ucan was met drie treffers de man van de wedstrijd. Jeffrey Boxma tekende op fraaie wijze Tiendeveens vierde treffer aan, waarmee hij liet zien weer inzetbaar te zijn.

Stroef begin

De wedstrijd, die onder prima leiding stond van René Annen uit Hoogeveen kende een stroef begin. De leidsman wees al in de zesde minuut naar de strafschopstip nadat Ismaël Ucan binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald. Ismaël Ucan stuitte echter op doelman Folkers. Drie minuten later nam Mussel de leiding door Paul Hidding die de rebound van doelman Sander Lubbers intikte (0-1). Snel daarna was het weer gelijk nadat Justin Lunenborg Ismaël Ucan bereikte die de 1-1 scoorde. Yusuf Ucan had daarna bijna met het hoofd succes. Na 26 minuten kreeg Mussel een strafschop, die Bryan Boels benutte (1-2). Direct daarna had Ismaël Ucan haast weer de gelijkmaker gemaakt maar de bal vloog over. Toch kwam de gelijkmaker nog voor rust door Ismaël Ucan die via een verdediger de 2-2 ruststand bepaalde.

Kabbelende start tweede helft

Na rust bleef de wedstrijd voort kabbelen en Tiendeveen had vijf minuten na de hervatting geluk dat Lars Hemmes zijn schot op de lat zag vallen en verder niets opleverde. Er waren weinig kansen voor de doelen. Kadir Tangor zag zijn goede actie op de paal belanden.

Thuisploeg levert fraaie acties

Negen minuten later kwam Tiendeveen op fraaie wijze op voorsprong. Mitchell Pekel speelde een lange bal op sprintende Jeffrey Boxma die de bal ineens met een fraaie boog over de uitkomende doelman binnen schoot 3-2. Vijf minuten later reageerde doelman Sander Lubbers attent om de gelijkmaker te voorkomen. Zo leek de wedstrijd naar zijn eind te kabbelen maar Ismaël Ucan bepaalde met een fraaie actie en een even fraaie treffer de eindstand op 4-2.

Man van de wedstrijd Ismaël Ucan

Rudy Kleine